Делото срещу Петко Стрелеца продължава при открити врати

Процесът срещу 54-годишният Петко Петков от Лясковец който е обвиняем за смъртта на командоса Емил Шарков, за раняването на още шест барети и за незаконно оръжие, продължава при открити врати. Делото започна на 7 май, а до вторник на заседанията не бяха допуснати журналисти заради секретна информация. Процесът ще продължи до 22 май и той вече може да се наблюдава от медиите, след като показания за окървавената операция дали командоси, както и бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Самият обвиняем активно участвал в съдебния процес в Окръжния съд във Велико Търново. Петко Петков лично задавал въпроси на призованите свидетели. Това сподели Виктор Костов, който е един от четиримата адвокати на бившия готвач.Той отказа процесът да е по съкратената процедура и настоя всичките близо стотина свидетели и вещи лица да бъдат разпитани в залата. Очаква се магистратите да се произнесат с присъда.

Драмата, която разтърси цяла България се разигра на 14 март миналата година. Призори спецотряд атакува дома на Петко Петков, за да му отнеме незаконните оръжия. Той обаче откри огън по баретите, уби от упор 40-годишния Емил Шарков и рани тежко негови колеги.

Снайперисти пък обезвредиха Петков със седем изстрела. "Засега делото върви с изслушване на по 6-7 свидетели на ден. Не мога да коментирам нищо за хода на процеса до сега, защото има секретна информация и всички сме подписали декларации да не разгласяваме данни. Към този момент защитата не е правила искания за събиране на нови доказателства", сподели адвокат Виктор Костов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право