Сопот има 14 дни да погаси дълга си

Планираната за днес блокада на общината и подбалканския път в Сопот не се състоя, защото кметът на града Веселин Личев се споразумя с частния съдебен изпълнител и представителя на фирмата, изпълнител на пречиствателната станция, за двуседмична отсрочка.

В предстоящите 14 дни община Сопот трябва да намери 3 700 000 лв, за да погаси дълга си и да осуети търга за имуществото си, съобщи Нова телевизия. Общината смята да иска безлихвен заем за сумата, документацията вече е приготвена, има съгласие и от областния управител Розалин Петков и от зам. министър Кирил Ананиев.

Фирмата- изпълнител е инвестирала 15 млн лв в изграждането на пречиствателната станция в Сопот, общината трябваше да плати по проект, но заради корекции в проекта се оформи тази сума, която от пет години вече остава неплатена. Фирмата няколко пъти дава отсрочка на общината, днес адвокатката Ирен Савова предупреди, че този път е за последно.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.