Наградиха волейболните ни шампионки с почетния знак на Пловдив

Шампионките и носителки на Купата на България по волейбол от ВК "Марица" (Пд) бяха наградени във вторник с почетния знак на Пловдив на специална церемония в заседателната зала на общината. Воденият от старши треньора Иван Петков жълто-син тим спечели историческа първа титла за Пловдив по волейбол като сътвори и дубъл, след като преди това триумфира и в турнира за националната купа.

"Нямам думи да изразя колко много съм щастлив, че успяхте да зарадвате всички пловдивчани. Сигурен съм, че тези успехи са плод на много труд, усилия и лишения. Щастлив съм, че общата ни мечта стана факт и титлата, която никога не е била притежание на пловдивски отбор, вече е под тепетата. Гордеем се с вас и историческия ви златен дубъл", заяви кметът Иван Тотев, преди да награди с почетен знак президента на ВК "Марица" (Пд) Иван Динков.

Зам.-кметът на Пловдив по спорта Петър Зехтински пък разказа, че капитанката на кършиакалийки Ани Радичева е израснала пред очите му и пожела успех на отбора в евротурнирите, за които общината ще окаже пълна подкрепа на шампионките. Всички волейболистки на "Марица" получиха като символична награда и по един екземпляр от книгата с историята на Пловдив, в чието следващо издание се очаква да бъде отразен и техният тазгодишен двоен триумф.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт