Роми пребиха и ограбиха холандeц с велосипед

Холандски турист стана жертва на родната престъпност, след като двама роми го пребили, за да го ограбят.

Екшънът се разиграл на пътя между селата Каменица и Микрево в община Струмяни. Туристът, на възраст над 70 години, разгледал раннохристиянската базилика в местността Долно Градище и зареден с положителни емоции се спуснал с колелото към село Каменица. Там на моста по обедно време във вторник го спрели двама мургави мъже. Чужденецът помислил, че искат да го питат нещо. Но получил изневиделица як бой с дървени тояги, ритници и юмруци. За късмет, наблизо бил овчар, който е бивш полицай и се развикал и прогонил биячите.

Ромите офейкали, а пастирът Любчо Подгорски от село Микрево повикал полиция.

Преди да избягат, ромите успели да вземат от холандеца палатката, брезента и ножа му. Пострадалият е транспортиран с линейка в МБАЛ "Свети Врач" в Сандански. Веднага полицаите са предприели оперативно-издирвателни мероприятия за издирване на биячите.

Чужденецът е прегледан, направени са му изследвания и е настанен за лечение в болницата в курортния град. "Ще остане при нас под лекарско наблюдение. Има рана на главата, която ще зашием, счупена е кост на дясната му ръка. Засега не са установени други тежки травми и фрактури", каза д-р Георги Алексиев, който е началник на хирургическото отделение.

Единият ром е непълнолетен и е задържан, издирва се вторият,чиято самоличност е известна. И двамата са криминално проявени, казаха от полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право