Рамуш Харадинай: Размяната на територии би предизвикала трагедия за целия балкански регион

Ангела Меркел: За всички е добре, че Тръмп и Путин планират да се срещнат отново

Жена разбра за липса на колата си след 4 месеца

Парламентът прие общо решение за мигрантите Нинова благодари на Борисов и на ГЕРБ за приетите предложения на БСП

Николина Ангелкова: Предвиждаме мащабна маркетингова кампания през 2019 г.

Пет български университета създават уникален Център за върхови постижения в областта на информатиката и ИКТ

Полицията в Гърция задържа четирима турски граждани

„Обединените патриоти“ изпратиха писмо до турския посланик в защита на българския граничар Михаил Цонков

Борисов към Нинова: Вкараха Меркел в мигрантската криза, както вас – за козичките Парламентът обсъжда консенсусно решение по предложение на премиера

Прокуратурата разкри подробности за зверската катастрофа на АМ „Тракия“, в която загина младо семейство Украинският шофьор на тира отива на съд

БСП публикува стенограмите от председателските съвети за чумата

Непълнолетен ограби двама души за месец

Румен Порожанов: Днес се изплащат обезщетенията в Крайново и Странджа, в понеделник – в Шарково

Посланикът на Русия във Вашингтон: Русия е отворена за посещение на Владимир Путин в Белия Дом

Депутатът от БСП Явор Божанков: Временната заетост се заплаща от държавата по 3.50 лв. на ден. Как се оцелява с толкова?

Билингвална система на обучение в Американо-английската академия

Американо-английската академия предлага уникална възможност за паралелно обучение по две програми – американска и българска. Това е иновативна за българския образователен сектор услуга, предназначена да задоволи потребностите на ученици, чиито приоритет е отличното усвояване на английски език и подготовката за продължаващо обучение в чужбина или България.

Проектът се реализира съвместно с Частно средно общообразователно училище с
чуждоезиков профил „Абрахам Линкълн“ и е плод на усилията на българо-aмерикански екип от образователни експерти.

За учебната 2015/16 година се записват деца за предучилишна подготовка и ученици в I-ви до VIII-ми клас включително.

ОБРАЗОВАТЕЛНИ СТАНДАРТИ

Предлаганата билингвална програма интегрира най-доброто от американската и
българската образователни системи. Изградена е в пълно съответствие с българските
държавни образователни изисквания, утвърдени от МОН, и същевременно покрива
американските образователни стандарти Common Core.

Обучението в американската програма се провежда по утвърдени методики на McGraw-Hill и Нolt McDougal, като курсът по математика се базира на Saxon Math.

ОРГАНИЗАЦИЯ НА УЧЕБНИЯ ПРОЦЕС

Образователно-възпитателната работа с учениците се осъществява при целодневна организация на учебния ден.

Занятията по американската програма се провеждат в смесени интернационални класове с ученици от различни националности. Голяма част от преподавателите са от САЩ. Преподаването и неформалното общуване между учители и ученици е изцяло на английски език. Занятията по българската програма се провеждат на български език по утвърдените от МОН учебни планове.

УДОСТОВЕРЕНИЯ И СЕРТИФИКАТИ

За всеки завършен клас и етап на обучение учениците получават легитимни български и американски документи. Завършват средно образование с две дипломи – американска и българска.

ФИЛОСОФИЯ НА ОБУЧЕНИЕТО

Философията на обучение в Американо-английската академия се основава на
концепцията, че всяко дете притежава свой уникален потенциал, интереси и дарби.
Ролята на учителите е да му помогнат да разгърне тези възможности и да се развие като пълноценна и успешна личност. Педагогическият екип се стреми да поддържа сигурна и подкрепяща среда, в която учениците израстват, развиват и усъвършенстват своите интелектуални знания, физическа култура, способности за креативност, социални и комуникативни умения.

МАТЕРИАЛНА БАЗА И СГРАДА

Новата модерна сграда на Американо-английската академия е носител на първа награда от Национален конкурс „Сграда на годината“ 2014 в категория „Образование“.

Разположена е в екологичния район на с. Лозен, с удобен достъп от бул. „Цариградско шосе“ и южната дъга на „Околовръстен път“ – София. Сградата беше открита през октомври 2014 г. от кмета на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова.

Съвременното функционално оборудване на класните стаи, съчетано с изключителна естетика на цялостния интериор, има своя благоприятен принос за високото качество на обучението.

АКРЕДИТАЦИИ И ЛИЦЕНЗ

Американо-английската академия е акредитирана от четири международни
акредитационни агенции – Accreditation International, National Council for Private School Accreditation (NCPSA), The Alliance of Accreditors и Middle States Association – Commission on Elementary and Secondary Schools.

Частно средно общообразователно училище с чуждоезиков профил „Абрахам Линкълн“ е лицензирано със заповед № РД 14-74/30.06.2010 г. на министъра на образованието, младежта и науката (ДВ, бр. 56 от 2010 г.).

ЕКСПЕРТЕН ЕКИП

Дуалната система на обучение в Американо-английската академия е разработена от обединен екип образователни експерти от САЩ и България. Консултанти на академията са български педагози с дългогодишен опит в системата за народна просвета – с награди за принос към образованието, автори на учебници и учебни програми. Специалистите от САЩ са членове на престижни американски акредитационни агенции, дългогодишни преподаватели.

ПРИЕМ

Американо-английската академия извършва целогодишен прием на нови ученици до началото на съответната учебна година през септември. Записаните до 31 март ползват преференциални такси.

Освен по билингвалната американо-българска система, академията предоставя
възможност на български ученици да се обучават само по българската система в
съответствие с одобрените от МОН учебни планове и програми. Тези ученици заплащат редуцирана такса – близка до тази на повечето частни училища в София.
Българските ученици на Американо-английската академия могат да изберат да се обучават и единствено по американската образователна програма. Тяхното обучение в този случай се провежда единствено на английски език. За всеки завършен клас и етап на обучение тези ученици получават единствено американски документи.

ВАЖНИ ФАКТИ

Американо-английската академия е основана в София през 1992 г., като едно от първите интернационални училища в България:

Обучава ученици от 32 различни националности

Детска градина – 3 до 6-годишни

Средно училище – I до XII клас

Интернационален преподавателски екип

Малки класове – до 20 ученика

Индивидуален подход и лично отношение към всеки ученик

Нова модерна училищна сграда в екологичен район

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.