Температурите се повишават, утре достигат 28°

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Минималните температури ще са между 9° и 14°, в София - около 9°. Утре ще бъде слънчево. През деня от северозапад над страната ще се появи висока облачност, а в следобедните часове над Източна България и планините незначителна купеста. Без валежи. В източните райони ще духа слаб, предимно северен вятър. Дневните температури ще се повишат с няколко градуса и максималните ще бъдат между 23° и 28°, по морския бряг малко по-ниски: 20°-23°, в София - около 23-24°. Такава е прогнозата за времето на НИМХ към БАН, съобщи Фокус.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е слаб от северозапад, след обяд от юг-югоизток. Максималните температури на въздуха ще са: 20°-23°. Температурата на морската вода е 15°-18°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще бъде предимно слаб от североизток, след обяд от запад-северозапад, само по най-високите върхове умерен северен. Максимална температура на височина 1200 метра около 16°, на 2000 метра – около 9°.

В четвъртък ще е по-топло. Ще има и слънчеви часове, но и по-значителни временни увеличения на облачността. На отделни места ще превали слаб краткотраен дъжд. В петък времето ще бъде предимно слънчево, с разкъсана висока облачност. Повишението на температурите ще продължи и максималните ще са между 28° и 33°. В събота в по-голямата част от страната ще е все още доста топло. От север-северозапад ще започне да прониква по-хладен въздух. В Северозападна България ще се развие купесто-дъждовна облачност, на места ще превали и прегърми. Там и дневните температури ще се понижат спрямо предишните дни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето