Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 24 април 2018

Д-р Мирослав Ненков: Таксата при общопрактикуващите лекари трябва да се увеличи

МО купува леки коли за един милион

Славчо Атанасов: Последните 20 години по стадионите се получиха много неприятни неща

Първа лека катастрофа за новите шофьорски закони (обзор) Депутати, катаджии и чиновници изслушаха куп забележките от експерти

Държавният дълг се понижи до 25% от БВП

Общинари събират пари за главния архитект на София Симеон Славчев: Бих призовал цялото общество да се включи в тази морална битка

Димитър Делчев: В момента дясното не може да се обедини

Химическата атака в Дума била постановка (обзор)

Наш талант тренира с първия отбор на „Торино“

Спортното министерство с разяснения за провеждането на Европейската младежка конференция

Испания наложи вето върху проекта за декларация на срещата на върха ЕС – Западни Балкани в София

Шефът на ОЗХО: Веществото, с което са били отровени Сергей и Юлия Скрипал, може да е направено във всяка една страна (ВИДЕО)

Мъж изпуши цигара и се простреля в главата (обзор) "Съжалявам" написал търговецът на коли в бележка, намерена в стаята му

Затягат контрола върху сиренето менте Забраняват на мандрите да правят имитиращи продукти в същите помещения

Гръцкият имотен пазар се срива, 250 000 имота стоят непродадени

В продължение на десетилетия гръцките банки и пазара на недвижими имоти са действали като скачени съдове, предоставяйки дългосрочни ипотечни кредити за задоволяване на нарастващото търсене на недвижими имоти, съобщи “Български новини”.

В Гърция през шестата година на икономическа криза, финансовите институции са били принудени да намалят кредитите и сега пазарът изглежда е в застой. Така, броят на непродадените имоти нарасна драстично. Според национално проучване, проведено от E-Real Estates, през първото тримесечие на 2015 г. са отпуснати само 750 ипотечни кредити, в сравнение с 2500 ипотечни кредити през миналата година, 75 000 през 2009 г. и 120 000 през 2006 г. В същото време, през първите три месеца на 2015 г. са били продадени общо 1800 имота в сравнение с 15 000 през 2014 г. и повече от 165 000 през 2004. В резултат на това има най-малко 250 000 недвижими имоти в Гърция, които стоят непродадени на пазара, а средното време, необходимо за тяхната продажба се оценява на близо осем месеца.

Въпреки че цените на недвижимите имоти са се понижили с до с 17% през 2014 г. в сравнение с 2015, търсенето все още продължава да бъде слабо. Според експертите от агенцията, основните причини, които предизвикват липса на търсене са: бърз спад на разполагаемия доход на домакинствата и увеличаващата се безработица в съчетание с прекомерно данъчно облагане на недвижимите имоти. “Млади двойки, които някога са съставлявали по-голям процент от купувачите, както и пенсионери, които се използват за придобиване на имоти като инвестиция появяват предпазливост”, твърдят от компанията. Частните инвестиции в жилищното строителство в цяла Гърция са били 9,8% от БВП през 2007 г., но тса спаднали до 2.2% през 2013 г. и 1,3% през 2014 година.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.