Баретата пак на съд

Прокуратурата внесе в спецсъда ново дело за наркотрафик срещу Златомир Иванов-Златко Баретата и още деветима от бандата му.

Според обвинението престъпната група действала от октомври 2011 г. по Южното Черноморие, в София и Казанлък. Баретата бил неин тартор до 29 януари 2013 г., когато срещу него бе извършен неуспешен атентат пред Съдебната палата в София. След това групата продължила дейността си, но без формален ръководител.

Прокуратурата твърди, че Баретата общувал само с двама от хората под него в йерархията - Ивайло Борисов-Ториното и Златко Гочев-Малкия Златко. Те се занимавали с разпространението на кокаин, марихуана и амфетамини, набирали дилъри и събирали парите от продажбите. От държавното обвинение уточняват, че в бандата йерархията на подчинение била на няколко нива.

Баретата ще отговаря пред съда и за кражба на “Мерцедес Е500”, който струвал близо 28 хил. лв.

Той вече бе осъден по друго дело на първа инстанция на 8 г. затвор като наркобос. Оправдан бе по обвинението, че е поръчал убийството на пернишкия бос Румен Стефанов-Алф. Миналата година Софийският апелативен съд намали наказанието му на 6,5 г. Очаква ВКС да се произнесе окончателно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право