Вдовица дала 500 лв., за да бъде натопен Боци за наркотици

Криминално проявен благоевградчанин хвърли „бомба“ на делото срещу Боян Петров-Боци, че бил вербуван да му подхвърли наркотици и патрони в къщата, която обитавал край село Еленово, съобщава Struma.bg Любомир Христов заяви в съда, че получил поръчката от вдовицата на Тодор Илиев-Айдуко, която искала да прогони Боци от къщата в местността Равнако. Тя му била обяснила откъде точно може да влезе в къщата и разкрила плана си, че след това ще натопи Боци на полицията.

Гергана Илиева му предложила и пари - 500 лв., но Любомир Христов не се съгласил и отказал да направи мръсотия на Боци, с когото се запознал в затвора. След като чу бомбастичните показания, прокурор Райна Бачева поиска да бъде направена очна ставка между този свидетел и Гергана Илиева, която бе разпитана в предходно заседание.

Иначе вчера бе разпитана и майката на подсъдимия Йорданка Кирева, която потвърди казаното от нея през август миналата година, че дрогата в хладилника била нейна. Тя си купила наркотиците от човек на софийската гара, за да ги ползва като болкоуспокоителни.

Боян Петров-Боци е обвинен за незаконно държане на 101 грама амфетамини на стойност 3036 лв., 2,3 грама канабис на стойност 9 лв., както и 76 бойни патрона. Наркотиците бяха открити в хладилника на апартамент, ползван от него и съпругата му адвокат Ана Петрова, а незаконните боеприпаси в къща в местността Равнако на село Еленово.

Акцията бе проведена от служители на ДАНС на 1 август миналата година. Две седмици преди това полицаи обискират селската къща, която Боци започнал да ремонтира, за да гледа канарчета, гълъби, риби, кучета и котки, но тогава забранени вещества не са открити. При повторното идване на агентите той сам им показал въздушната пушка под стрехата на къщата, която след това се оказа, че не може да стреля.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини