Вече 7 медии в инициативата "Запалете свещ за българите - за живите и загиналите при катастрофи"

Седем български медии вече подкрепят кампанията "Запалете свещ за българите - за живите и загиналите при катастрофи"- "24 часа", Нова тв, БНТ, "Труд", bTV, Канал 3 и "Преса". "Нужни сте ни живи" е мотото на кампанията.

Всички български медии са свободни да се присъединят.

Това е идея, родила се по време на награждаването на "Достойните българи 2015", помрачено от тежката катастрофа с пет жертви.

Апелът на български медии, които се включиха в инициативата е до 24 май, всеки, който иска да запали по една свещ за живите и по една за умрелите, като израз на национална солидарност и като призив за повече разум на пътя.

Призив за сдържаност, дисциплинирано поведение и спазване на правилата с цел опазване на човешки живот. Поне в дните преди абитуриентските балове, които по традиция не минават без човешки жертви.

Мотото на кампанията е "Нужни сте ни живи". "24 часа", който се включи в кампанията призовава всички свои читатели да отдадат почит на загиналите и да върнат здравия разум в живите.

Ако захвърлим безразличието, можем заедно да опазим децата си на пътя. И изобщо, да предотвратим катастрофи, да спасим човешки животи, да предпазим неразумни шофьори от собствената им безразсъдност и безотговорност. И да избегнем последствията от тях.

Как? Ако всеки баща, майка, учител, съсед или роднина са твърди и безкомпромисни към шофирането с алкохол, към каскадите по колите и към високата скорост не само към своите, но и към чуждите деца. Ако говори с тях, ако сигнализира полицията, когато ги видите в опасност или с рисково поведение на пътя.

Спаси абитуриент - това е синът или дъщерята на някого!

А и бъдещето на България.

Българските медии предлагат дните до 24 май да се превърнат в Българската молитва - и за живите, и за загиналите при катастрофи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини