Година условно за следовател, окрал мъртвец

Условно наказание от една година лишаване от свобода с три години изпитателен срок получиха Боян Боянов - следователят, ограбил мъртвец, и съучастникът му Продан Кръстев. Съдебната сага продължила близо 8 години.

Първоначално прокуратурата поиска 2-годишна условна присъда за следователя, но на вчерашното заседание съдия Ралица Манолова реши да намали присъдата наполовина. Боянов бе осъден за съставяне и използване на документи с невярно съдържание, с които присвоил апартамента на покойник. През 2005г. той бил повикан на оглед на труп в жилище в столичния квартал “Разсадника”.

В стаята с починалия 62-годишен Радослав Чернев следователят намерил нотариален акт за жилището и документ за 3300 лв. депозит. Той се възползвал от ситуацията и изготвил фалшива служебна бележка, в която пишело, че е намерил при огледа завещание в полза на Продан Кръстев. Написал и писмо, в което мъртвецът уж представял Продан като свой приятел и единствен наследник. Така Продан получил чрез фалшиви документи имот и депозит. Семейството му дължало пари на следователя и му ги върнало по този начин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право