Представители на ЕК ще посетят Спасителния център в Стара Загора

Секат 60-годишни дървета в Шумен 700 жалби от граждани

Чадърите в Бургас – в светла охра

Д-р Хараламби Бенов,началник на отделението по кардиология в областната болница във Велико Търново: Високото кръвно налягане в над 90 % от случаите е наследствено заболяване

Хванаха избягалия затворник от Пловдив Георги Танчев се укривал при свой познат в града под тепетата

Най-малко 39 са пострадалите при земетресението в турския окръг Адъяман 35 от тях са настанени в болница

Инвестират 1,9 милиона лева за инфраструктура и облагородяване на квартал в Търново Обновена ще бъде и пешеходната алея между два жилищни комплекса

Теменужка Петкова: Правителството е взело мерки за спасяване на въгледобива

Миньорите от “Марица-изток” излязоха на протест

Полицията във Враца издирва 64-годишен мъж

Търговище започва сътрудничество с китайския град Хъби

Румен Петков: Този формат на управление няма да издържи

Чайковски е насилен да изпие чаша с отрова Платонична връзка с аристократка позволява на композитора да живее охолно

20 хил. лв. откраднаха от каса на хотел в Сапарева баня

Учителка постави световен рекорд за правене на глинени купички

Три варианта пред ЦСКА

Три варианта за бъдещето на ЦСКА обсъждат новото ръководство на клуба и БФС. Два от тях минават през обявяване в несъстоятелност, а третият – през пряка продажба на марката и спортно-техническите активи на клуба на ново дружество.

При единия от двата пътя през фалит ЦСКА ще трябва да започне от аматьорския футбол. Почти сигурно е, че този вариант ще бъде избегнат. Друг такъв включва минаването през съдебна процедура и влизането на синдик с оздравителен план в клуба, който отново ще бъде припознат като член на „А“ група от БФС, но без дълговете си. Но този път е най-дълъг и сложен, а ЦСКА трябва до края на май да заяви ясно пред централата какво избира, за да се вземе решение на лицензионната комисия и Спортно-техническата за състава на първенството за следващия сезон. Лицензионната комисия вчера заседава за първи етап от лицензирането на клубовете, но 3 бяха отложени – единият е ЦСКА.

Одитът на документите за лиценза на „червените“ показа, че задълженията им са около 3,5 милиона лева – на физически лица, по трансфери и на клубове. Отделно клубът дължи с лихвите около 10 милиона на НАП, които няма с какви активи да бъдат обезпечени. Към момента с тези числа ЦСКА не може да вземе лиценз и за българското първенство.

Затова и се търсят варианти с изчистването на огромните задължения. Начертани са три, като до края на седмицата един от тях ще влезе в ход. Очаква се днес да има среща между Ивайло Манджуков, новия мажоритарен главен акционер, и ръководството на БФС. На нея ще се обсъдят плюсовете и минусите на възможните пред клуба варианти.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.