Шуменец тръгна пеша до Рим

Швейцария дари противопожарен автомобил на община Кресна

Георги Икономов: Името Банско е разпознаваемо в Бурса и е предпочитана туристическа дестинация

Президентът Радев наложи вето на Закона за КТБ

Ферари има два рождени дни Ако беше жив, Енцо щеше да навърши 120 г.

Цветан Цветанов: Жаблянов се държа все едно е номиниран за председател на БСП

Корнелия Нинова: Искането за оставка на Валери Жаблянов е противоконституционно

110 депутати решиха оставката на Валери Жаблянов

Съдът отложи първото заседание по делото срещу Владо Плацентата

Арестуваха двама, ограбили казино и бензиностанция с пластмасов пистолет

Владимир Тошев: Ако изказването на Жаблянов не е комунистическа тирада и той не е дървена комунистическа глава, аз се извинявам

Пътни полицаи засякоха трима, обявени за издирване Единият е търсен от ГДБОП

Тежко е състоянието на момчето, паднало от прозорец в социален комплекс

Курсант Деница Иванова от НВУ е носител на наградата „Трети март” Отличието е левовата равностойност на 3000 евро

Оперетата “Графиня Марица” отново на търновска сцена Представят постановката с нови попълнения сред солистите

Три варианта пред ЦСКА

Три варианта за бъдещето на ЦСКА обсъждат новото ръководство на клуба и БФС. Два от тях минават през обявяване в несъстоятелност, а третият – през пряка продажба на марката и спортно-техническите активи на клуба на ново дружество.

При единия от двата пътя през фалит ЦСКА ще трябва да започне от аматьорския футбол. Почти сигурно е, че този вариант ще бъде избегнат. Друг такъв включва минаването през съдебна процедура и влизането на синдик с оздравителен план в клуба, който отново ще бъде припознат като член на „А“ група от БФС, но без дълговете си. Но този път е най-дълъг и сложен, а ЦСКА трябва до края на май да заяви ясно пред централата какво избира, за да се вземе решение на лицензионната комисия и Спортно-техническата за състава на първенството за следващия сезон. Лицензионната комисия вчера заседава за първи етап от лицензирането на клубовете, но 3 бяха отложени – единият е ЦСКА.

Одитът на документите за лиценза на „червените“ показа, че задълженията им са около 3,5 милиона лева – на физически лица, по трансфери и на клубове. Отделно клубът дължи с лихвите около 10 милиона на НАП, които няма с какви активи да бъдат обезпечени. Към момента с тези числа ЦСКА не може да вземе лиценз и за българското първенство.

Затова и се търсят варианти с изчистването на огромните задължения. Начертани са три, като до края на седмицата един от тях ще влезе в ход. Очаква се днес да има среща между Ивайло Манджуков, новия мажоритарен главен акционер, и ръководството на БФС. На нея ще се обсъдят плюсовете и минусите на възможните пред клуба варианти.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете