Кога адвокатите четат Библията?

Скутер с повече мощ и стил С литър бензин се изминават 48 км

Над половината българи очакват напрежението между Запада и Русия да расте Бележат съществен ръст антизападните настроения

Задържаха 35-годишен мъж, изнасилил 4-годишно дете

Полицаите в Сливен събират средства за лечението на Гергана Зашева

Кампанията “Книги за смет” се провежда днес в пет града

Атентат в център за регистрация на гласоподаватели в Кабул

Словашкият посланик: Една страна не може сама да се справи с международната мафия

Смъртна присъда за изнасилване на деца въвеждат в Индия

Над 300 известни личности подписаха манифест срещу новия антисемитизъм във Франция

Джулиана с нов нос и чужд мъж на парти Вдига наздравици с Христо Сираков

Иран възобновява ядрената си програма, ако САЩ върнат санкциите

Канада и Япония подписаха споразумение за военно сътрудничество

В Парагвай гласуват за президент, парламент и губернатори

Турският президент призова за мир с Гърция

Сотир Цацаров: Сред вложителите със специални лихви в КТБ има известни имена

Сред вложителите със специални лихви в КТБ има известни имена, повечето от тях са юридически лица. Лихвите са в порядъка на 9,8%. Те не са имали право на обезщетение след обявяването ѝ в особен наздор. Това обяви главният прокурор Сотир Цацаров, който е на посещение в Брюксел, съобщи БНТ.

След поставянето на банката под особен надзор тези договори са били прекратени, а влоговете превърнати в непривилегировани. Това е условие те да бъдат изплатени от Фонда за гарантиране на банковите влогове.

“При всички случаи предмет на изясняване тук е какви са били указанията, които са били изпращани от БНБ към квесторите”, посочи още главният прокурор. “Ако приемем, че такова едно поведение е престъпно, това означава, че е налице щета за фонда за гарантиране на влоговете”, добави още главният прокурор. Главният прокурор се срещна с еврокомисаря по миграция, вътрешни работи и гражданство Димитрис Аврамопулос днес в Брюксел.

Основна тема на разговорите беше представената в края на април от комисар Аврамопулос Европейска програма за сигурност в периода 2015 – 2020 г. Най-важните елементи от програмата са противодействието на тероризма и радикализма, борбата с организираната престъпност и борбата с кибер-престъпленията.

Комисар Аврамопулос беше информиран от българския главен прокурор за предложените изменения в Наказателния кодекс относно противодействието на т.нар. чуждестранни бойци и криминализирането на всички прояви на съгласие и участие в обучение за терористична дейност. Обсъдено беше и противодействието на радикализацията и особено на разпространението на екстремистки идеи в интернет-пространството и социалните мрежи.

Това е втората среща на главния прокурор Сотир Цацаров с ресорен еврокомисар, след като през миналата седмица разговори бяха проведени с Вера Юрова, комисар по правосъдие, потребители и равенство на половете.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.