Земетресение от 3 по Рихтер край Белица Няма данни за пострадали хора

„Левски“ затъва финансово

Пет неща, които Първа лига да взаимства от Мондиала

На 20 юли 2018 да почерпят

Автоиндустрията в САЩ призова Тръмп да не налага мита върху вноса на коли

Муслин и Янкович отпадат като вариант за „Левски“

1700 незаети места останаха в софийските гимназии

Новият британски министър за Брекзит иска по-интензивни преговори с ЕС

Творчески терминал „България – Израел” Този нов културен формат е продължение на фестивала „Българска душа на Святата земя”

Кнесетът прие спорен закон, даващ право на самоопределение само на евреите

Погазват се правата на психично болните

Учени регистрираха нова сеизмична активност край вулкана Етна

Сменяме валидните винетки с електронни Общините искат 20% от таксите

Борисов пред „Известия“: Влизането на Турция в ЕС в момента е невъзможно

Нараства броят на заразените със Западнонилски вирус в Гърция

Сотир Цацаров: Сред вложителите със специални лихви в КТБ има известни имена

Сред вложителите със специални лихви в КТБ има известни имена, повечето от тях са юридически лица. Лихвите са в порядъка на 9,8%. Те не са имали право на обезщетение след обявяването ѝ в особен наздор. Това обяви главният прокурор Сотир Цацаров, който е на посещение в Брюксел, съобщи БНТ.

След поставянето на банката под особен надзор тези договори са били прекратени, а влоговете превърнати в непривилегировани. Това е условие те да бъдат изплатени от Фонда за гарантиране на банковите влогове.

„При всички случаи предмет на изясняване тук е какви са били указанията, които са били изпращани от БНБ към квесторите“, посочи още главният прокурор. „Ако приемем, че такова едно поведение е престъпно, това означава, че е налице щета за фонда за гарантиране на влоговете“, добави още главният прокурор. Главният прокурор се срещна с еврокомисаря по миграция, вътрешни работи и гражданство Димитрис Аврамопулос днес в Брюксел.

Основна тема на разговорите беше представената в края на април от комисар Аврамопулос Европейска програма за сигурност в периода 2015 – 2020 г. Най-важните елементи от програмата са противодействието на тероризма и радикализма, борбата с организираната престъпност и борбата с кибер-престъпленията.

Комисар Аврамопулос беше информиран от българския главен прокурор за предложените изменения в Наказателния кодекс относно противодействието на т.нар. чуждестранни бойци и криминализирането на всички прояви на съгласие и участие в обучение за терористична дейност. Обсъдено беше и противодействието на радикализацията и особено на разпространението на екстремистки идеи в интернет-пространството и социалните мрежи.

Това е втората среща на главния прокурор Сотир Цацаров с ресорен еврокомисар, след като през миналата седмица разговори бяха проведени с Вера Юрова, комисар по правосъдие, потребители и равенство на половете.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.