Корнелия Нинова: Оставката на Валери Симеонов е закъсняла и неискрена

Ротари клуб подари концерт-спектакъл на великотърновци

Волен Сидеров: Оставката на Валери Симеонов не е съгласувана с мен

АПИ: До 20 декември се приемат офертите за ремонта на 47 км от път II-23 Русе – Кубрат

Археолози откриха миниатюрна Теракотена армия

Тереза Мей отхвърли контрапредложенията на своя проект на споразумение за Брекзит

Обвинения за брата и сестрата след убийството във влака край Вакарел

Томислав Дончев: Парламентарна предпоставка за предсрочни избори няма

Весела Лечева, народен представител от „БСП за България“: Тази много закъсняла оставка на Валери Симеонов няма да уталожи напрежението

Млад мъж се обеси пред бащината къща на жена си в Смолян Трупът открили мъже, тръгнали за риба

Окръжният съд в Търново отново гледа дело за укриване на данъци от адвокат и съдебен лекар Първоначално постановената присъда бе отменена от Апелативния съд в старата столица

Валентин Радев: Гражданите не винаги знаят кое е законно и кое не по време на протест, полицията трябва да действа с твърда ръка

Труд Уикенд – един вестник за два дни

Един човек е загинал при протестите във Франция срещу повишаването на цените на горивата

Андреа и Тита първи приятелки Ще има ли дует между двете изпълнителки

Сотир Цацаров: Сред вложителите със специални лихви в КТБ има известни имена

Сред вложителите със специални лихви в КТБ има известни имена, повечето от тях са юридически лица. Лихвите са в порядъка на 9,8%. Те не са имали право на обезщетение след обявяването ѝ в особен наздор. Това обяви главният прокурор Сотир Цацаров, който е на посещение в Брюксел, съобщи БНТ.

След поставянето на банката под особен надзор тези договори са били прекратени, а влоговете превърнати в непривилегировани. Това е условие те да бъдат изплатени от Фонда за гарантиране на банковите влогове.

„При всички случаи предмет на изясняване тук е какви са били указанията, които са били изпращани от БНБ към квесторите“, посочи още главният прокурор. „Ако приемем, че такова едно поведение е престъпно, това означава, че е налице щета за фонда за гарантиране на влоговете“, добави още главният прокурор. Главният прокурор се срещна с еврокомисаря по миграция, вътрешни работи и гражданство Димитрис Аврамопулос днес в Брюксел.

Основна тема на разговорите беше представената в края на април от комисар Аврамопулос Европейска програма за сигурност в периода 2015 – 2020 г. Най-важните елементи от програмата са противодействието на тероризма и радикализма, борбата с организираната престъпност и борбата с кибер-престъпленията.

Комисар Аврамопулос беше информиран от българския главен прокурор за предложените изменения в Наказателния кодекс относно противодействието на т.нар. чуждестранни бойци и криминализирането на всички прояви на съгласие и участие в обучение за терористична дейност. Обсъдено беше и противодействието на радикализацията и особено на разпространението на екстремистки идеи в интернет-пространството и социалните мрежи.

Това е втората среща на главния прокурор Сотир Цацаров с ресорен еврокомисар, след като през миналата седмица разговори бяха проведени с Вера Юрова, комисар по правосъдие, потребители и равенство на половете.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.