Поне 10 000 „сини“ билета за финала

„Левски“ ще получи най-малко 10 хиляди билета за финала за Купата на България срещу „Черно море“.

Вчера официално обявиха - мачът ще е на 30 май на стадион „Лазур“ в Бургас от 20 ч. Двата клуба вече уточниха с Професионалната лига разпределението на местата.

Капацитетът на арената е за 17 000 души, като се отчитат буферните зони. „Левски“ ще получи половината от сектор „А“, целите „В“ и „Г“. Очаква се „сините“ запалянковци да бъдат много повече от „зелено-белите“, въпреки че трябва да пътуват над 3 пъти по-дълго разстояние. „Черно море“ засега заяви 1500 места, информираха от Варна. Най-вероятно половината от сектор „А“ ще бъде достатъчна за морската агитка. А квотата за столичани може да се покачи и до 11 000.

Планира се билетите да бъдат отпечатани скоро. „Левски“ иска да започне продажбите още в събота преди мача срещу „Славия“ от 20 ч. Заради финала за купата последният кръг от втората шестица ще се играе на 26 и 27 май. „Левски“ ще пласира билети за финала и преди последното си домакинство за сезона. На 26-и „сините“ приемат „Марек“. В деня на дуела с „Черно море“ местата ще се продават само на стадион „Лазур“.

На полуфинала „Левски“ - „Лудогорец“ имаше над 15 000 „сини“, така че се очаква „преселение“ към Бургас и изкупуване на всички места. Вярно, мачът е далеч, но пък съботният ден предполага пътуването да бъде съчетано и с малко море...

А в кампанията за дарения „Левски“ е твой“ изникна и бебе акционер. В сайта на „синия“ клуб публикуваха снимка на невръстния дарител с мама и татко. И част от текста: „Когато видиш младо семейство с усмивка да води своето дете, за да го направи един от най-младите дарители, осъзнаваш, че този клуб наистина е вечен и неслучайно е наричан Отбора на народа.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ