Химическите инспектори на ООН все още не са посетили Дума

Гергана Орлова след инцидента с ранената полицайка: Върнах се в миналото незабавно. Бях изненадана и разочарована През 2003 г. жената преживява същия ужас

И в България се открива Институт за изучаване на Холокоста

Италиански съд наложи тежки присъди на мафиоти и бивши държавни служители

Вдигат паметник на кан Тервел около НДК Грандиозни чествания за 1300г. от победата над арабите при Константинопол

Азербайджанска красавица фенка на 100 Кила Певицата беше на двудневно посещение в България, за да представи песента си „X My Heart“

САЩ определи Русия и Китай като „дестабилизиращи сили“

Турската Централна банка е изнесла златния си резерв от Федералния резерв на САЩ

Антитерористично учение се състоя на полигона „Ново село“

Три нарушения – пак на изпит за книжка МВР организира курсове и прави регистър на джигитите

Парите за пенсия носят доход до 6,1% Инфлацията изяжда спестяванията за старини

Вижте акцентите от броя на “Труд” в събота, 21 април 2018

Министър Ангелкова пред WTTC: В последните две години туризмът в България отчита ръст от над 25% Във всеки проект за развитие на туризма участват местните хора, общините и бранша

Президентът Румен Радев: Цветанов трудно осмисля това, което чете  (ОБЗОР) Държавният глава обяви, че кампанията му отдавна е отчетена пред Сметната палата 

Доналд Туск ще бъде на обиколка в Западните Балкани следващата седмица

Нов таван за цената на водата

Цената на водата в различните региони няма да надвишава 2,5% от средния месечен доход на домакинствата. В момента таванът е 4%. Това се предлага в проект за промени в закона Закона за регулиране на водоснабдителните и канализационни услуги, каза регионалният министър Лиляна Павлова по време на форум за ВиК сектора.

Според закона Комисията за енергийно и водно регулиране е длъжна да се съобрази с горния праг при определянето на цените за ВиК услуги. Данните за месечния доход по региони се вземат от НСИ.

Намаляването на прага се предлага, защото ВиК дружествата ще бъдат бенефициенти по новата оперативна програма „Околна среда“, обясни Павлова. Когато съфинансират проектите си, те ще искат от КЕВР повишение на цените, за да покрият разходите. Намаленият праг ще е спирачка пред прекомерното им завишаване под претекст инвестиции.

На форума екоминистърът Ивелина Василева съобщи, че страната ни се е съгласила с искането на Брюксел ВиК операторите да са бенефициенти по водни проекти, а не както досега общините.

Страната ни настояваше също пред ЕК инвестициите във водния сектор да стартират преди края на ВиК реформата заради голямото й забавяне. Комисията се е съгласила да стартира изпълнението на 5 ранни проекта на стойност около 300 млн. лв., съобщи министър Василева.

Самата оперативна програма ще бъде гласувана в сряда от кабинета и изпратена за финално одобрение в Брюксел.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.