Проф. Владимир Чуков: “Ислямска държава” се цепи на клонове

Налогът за колата според газовете

Холандия арестува десетки английски фенове след размирици в Амстердам (ВИДЕО)

Доживотен затвор за Любомир Димитров – Гребеца

Тол такса за 55% от пътищата

Нинова и Заев подписаха споразумение за партньорство

Путин се заема с жизнения стандарт на руснаците В тв обръщение президентът обяви приоритетите за 4-ия си мандат

ЕС изрази пълната си подкрепа за френския народ след терористичното нападение

Лида, Мартин и призраците Излиза книга за приключенията на духчето Йойо

Москва: Великобритания и САЩ въвличат европейските страни в антируска кампания

Бивша плеймейтка разказа за афера с US президента Карън Макдугъл се извини на първата дама Мелания

Престолонаследникът на Саудитска Арабия ще посети България

„Омония“ съди Петев за 576 хиляди евро

Кавани вкара на Чехия с ножица (ВИДЕО)

Одобрен е проектът за ремонт на спортна зала „Сава Величков“ в Търново Обектът ще бъде обновен с 212 324 лева по „Красива България“

Цветан Цветанов и Делян Добрев проведоха работни срещи в германския Бундестаг

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов проведе работни срещи снощи в Берлин преди старта на междупарламентарна конференция в германския Бундестаг, организирана от Парламентарната група на ХДС/ХСС. Цветанов и председателят на Комисията по енергетика в Народното събрание Делян Добрев разговаряха с бившия федерален вътрешен министър на Германия и настоящ заместник-председател на фракцията на ХДС/ХСС в Бундестага д-р Ханс-Петер Фридрих и с депутата от правната и външната комисии в Бундестага и член на Консултативния съвет към президиума на Бундестага д- р Ханс-Петер Ул.

Четиримата обсъдиха подробности около формирането на съвместните работни групи по икономика и енергетика и по вътрешна сигурност и правосъдие между ГЕРБ и ХДС/ХСС от българското Народно събрание и германския Бундестаг. По време на срещата бе договорено до 10 дни да бъдат набелязани първите конкретни теми, които ще разгледат двете работни групи, а през месец юли да се проведат първите работни заседания.

От българска страна работната група по икономика и енергетика ще бъде ръководена от Делян Добрев, а тази по вътрешна сигурност и правосъдие – от Цветан Цветанов. От страна на Бундестага координатор по работата на двете групи ще бъде заместник-председателя на групата на ХДС/ХСС Ханс-Петер Фридрих. Основната цел на съвместните работни групи е разработването на съвместни политики и законодателни промени в областите на вътрешната сигурност, правосъдието, енергетиката и икономиката, които да бъдат в синхрон с развитието на европейското законодателство, както и да подпомогнат разработването на съвместни политики в рамките на Европейската народна партия.

Днес Цветан Цветанов, Делян Добрев и вицеадмирал Пламен манушев ще вземат участие в междупарламентарната конференция в германския Бундестаг, организирана от Парламентарната група на ХДС/ХСС. Форумът ще бъде открит от председателя на ПГ на ХДС/ХСС в Бундестага Фолкер Каудер и от заместник-председателя на фракцията д-р Ханс-Петер Фридрих.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.