Йордан Цонев: КТБ е била създадена и управлявана като финансова пирамида

Депутатът от ДПС Йордан Цонев заяви, че движението е най-заинтересовано да се разкрие истината за КТБ. "Делян Пеевски никога не е бил акционер в тази банка, никога не е участвал в управлението на тази банка, няма преференциални договори с тази банка, няма взети и невърнати кредити, няма никакво отношение към тази банка. Г-н Пеевски не е бил в един отбор с Цветан Василев", съобщи Цонев пред  Нова телевизия.

КТБ е била създадена и управлявана от Цветан Василев като финансова пирамида, поясни Цонев. Той разказа каква е била схемата. По думите му е имало 117 фирми, които са участвали в схемите. Една от схемите е била, че едно дружество взима кредит, дава го на друго, а то на трето.

Цонев разкри и че дружество с 200 хил. оборот е взело кредит за 500 млн. "Представяте ли си за каква пощенска кутия става въпрос", попита депутатът водещите на "Здравей, България". Йордан Цонев коментира и кредитните карти, които Ахмед Доган и Емел Етем са имали от КТБ. Той поясни, че те не са били използвани и напомни, че всеки има право да има кредитни карти, като уточни, че лично той има няколко.

"ДПС упорито преследва истината за КТБ", каза категорично Цонев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини