Проф. Константинов: Всички кметове са директни нарушители на закона

Всички кметове и кметски наместници са директни нарушители на закона. Това каза в студиото на „Здравей, България” по Нова телевизия математикът проф. Михаил Константинов във връзка със заселването на малки населени места преди предстоящите избори.

След репортаж от Видинското село Тошевци за последните 2 месеца населението се е увеличило 3 пъти, а в град Грамада новодомците са близо 600. „Малоумието в България е достигнало абсолютно непознати висини”, заяви проф. Константинов. „Изненадахме не само Европа и Азия, но мисля, че африканските държави има от какво да се поучат. Надявам се, че този прогресивен опит ще бъде възприет. Всички тези хора драстично са нарушили закона – не е вярно, че това може да стане по закон. По закон може да стане така, че да регистрирате толкова хора, че да има най-много по двама в стая. В една къща, за да се регистрират 50 души трябва да има 25 стаи, за да бъде нарушен закона нормално”, уточни професорът.

„Всички кметове и кметски наместници са директни нарушители на закона. Те по смисъла на българското законодателство са престъпници. Не може в една стая да сложите 100 души, все пак – България се води, че е европейска. В Англия властите имат право в продължение на цяла година изненадващо да проверяват дали щастливия младоженец ще спи в леглото на жена си. И там връхлитат в 4.00 часа през нощта, за да не може да обясни, че току що е отишъл на работа. И като 2 или 3 пъти не ви сварят къде трябва да спите, изхвърчате от държавата, случва се нещо с брака ви и големи глоби за нарушителите”, допълни проф. Константинов.

„Ако искат нека и това да направят – нека връхлетят 2-3 пъти в двора да видят дали спят там 50 души. Такова нещо има и по света. Там няма една къща с 50 души, но една вдовица с един млад арабин”, каза още професорът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини