Манолова: Наесен дроновете ще отлетят като тефтерчето на Златанов

Сега работата се е променила и се работи дрон по дрон, кмет по кмет. Нашите притеснения са, че наесен дроновете ще отлетят, както отлетя и тефтерчето на Филип Златанов и удобните на властта кметове ще продължат необезпокоявано да работят, както са работили не в обществен интерес, а в частен, корпоративен и партиен. Това заяви от парламентарната трибуна депутатът от БСП Мая Манолова.

Изказването й беше във връзка с предложението й за включване в дневния ред на програмата на парламента за гледане на първо четене на Закона за предотвратяване и установяване на конфликта на интереси, внесен от нея и Кирил Добрев.

Манолова обясни, че една от темите, които вълнуват българските граждани, е дали отстояват добросъвестно обществения интерес. По думите й, темата е станала особено актуална покрай тефтерчето на Филип Златанов, а промените в закона отлежават в шкафчетата на председателя на НС и шефовете на правна комисия.

„Ясно е какъв е контрапунктът на управляващото мнозинство”, посочи тя. „Вече две години КПУКИ работи в незаконен състав, трима от членовете са на ротация”, каза още тя.

В последствие предложението за включване на законопроекта в дневния ред беше отхвърлено с 81 гласа „за”, 62 „против”, а 24 се въздържаха.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини