Видин на нокти, часове издирваха двама третокласници

Изчезването на двама третокласници изправи на нокти видинските полицаи и хвърли в ужас близки и непознати хора от дунавския град. За щастие след няколко часа на масово претърсване на Видин момичето и момчето са намерени живи и здрави.

Сигналът за изчезването на децата бил подаден в 18,30 ч във вторник от майката на момчето. Малчуганите самоволно напуснали училището, където учат и изчезнали в неизвестна посока.

Под тревога бил вдигнат целият наличен състав на полицията - автопатрули, пеши полицейски наряди, дежурни униформени и криминалисти.

Зов за помощ по откриването на децата взриви и социалната мрежа, по която тревожната новина бе разпространена сред десетки видинчани. В подкрепа на издирването се включиха и таксиметрови шофьори, които оглеждаха комплексите на областния град.

Добрата новина за откриване на децата дошла към 23,10 часа, когато двамата невръстни бегълци са открити да си играят в близост до заведение в ж.к. "Гео Милев". Децата са невредими и са предадени на родителите им, съобщиха от полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони