Обединиха девет болници под контрола на гражданско дружество

Министерство на здравеопазването обедини девет болници под контрола на гражданско дружество. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването (МЗ).

Ръководството на здравното министерство реши да започне процедура за създаване на Гражданско дружество (по смисъла на ЗЗД) с цел обединяване на немедицинските дейности между следните лечебни заведения: УМБАЛ „Александровска“ ЕАД; УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ ЕАД; СБАЛАГ „Майчин дом“ ЕАД; СБАЛББ „Св. София“ ЕАД; СБАЛДБ „Проф. И. Митев“ ЕАД; УМБАЛ „Св. Екатерина“ ЕАД; УСБАЛИБ „Проф. И. Киров“ ЕАД; СБАЛЛЧХ ЕООД; УСБАЛЕ „Акад. И. Пенчев“ ЕАД.

Гражданското дружество да бъде със следния предмет на дейност: Предоставяне на правни консултации и становища; Организация на немедицинската дейност и консултативната помощ; Дейности по организация на обучение и следдипломно обучение на студенти и специализанти; Администриране на научните дейности и клиничните изпитвания; Дейности по организация и реализиране на проекти и програми; Организация на дейностите по международно сътрудничество; Организиране на административно-стопанските дейности, свързани с ремонт и поддръжка на ДМА, болнично хранене и организация на храната за персонала, съгласно нормативните изисквания, стерилизация, транспорт, охрана и други доставки и услуги свързани с немедицинските дейности на лечебните заведения; Дейности по оперативното организиране на деловодната дейност, архива и съхранението на документите на лечебните заведения; Организация на дейностите по управление на човешките ресурси и безопасни условия на труд; Администрация на дейността на Гражданското дружество; Осъществяване на връзки с обществеността; Всяка друга административна и/или стопанска дейност, която е необходима за подпомагане осъществяването на основния предмет на дейност на всяко едно от лечебните заведения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини