Майката на ученичката, бита от бизнесмен в дискотека: Искаме присъда, да не остане безнаказан

„Искам присъда и обезщетение, както предвижда законът”, това каза пред struma.bg Румяна, майка на пребитата в неделя призори в дискотека 17-годишна кюстендилка Моника Георгиева, която вчера преди обяд бе изписана от хирургично отделение на МБАЛ „Д-р Никола Василиев” . Майката обясни, че дъщеря й все още не е подала жалба в полицията и прокуратурата, но със сигурност ще го направи.

„Бях изненадана, че са я изписали от болницата, като я приеха в неделя, казаха, че трябва да остане поне седем дена, сега я изписали, а документите са дали на Сашо Деянов от Детска педагогическа стая”, каза майката. „От Детска педагогическа стая взели показания на момичето, както и епикризата, в която било записано, че освен синини и отоци, едното око било затворено, както се вижда на снимката, и че има и един счупен зъб - първият вдясно”, разкри майката. „Утре ще отидем на зъболекар, защото още един зъб й се клати, смятаме, че и той е счупен”, обясни тя.

На въпроса какво иска семейството й г-жа Георгиева каза: „Искам Терзийски да си понесе последствията от това, което е направил, а полицията и прокуратурата да си свършат работата. Мъж, постъпил така, трябва да получи присъда и да плати обезщетение за нанесените от него щети”, каза майката и обяви, че за нея няма значение какво обезщетение ще присъди съдът.

„Няма значение колко са парите, и пет лева да са. По-скоро искаме присъда. Да не остане безнаказан”, призова майката на Моника и заяви, че Димитър Терзийски е пребил и приятелката на дъщеря й - Христина Манова, дъщеря на един от бившите директори на Регионален сектор „Гранична полиция” - Кюстендил Вальо Манов.

„Момичето не е в болница, но има счупен пръст и изкълчване на челюстта”, обясни майката на Моника. „Всичко е документирано със снимки”, допълва жената.

В нощта в събота срещу неделя в тоалетните на дискотека в Кюстендил 37-годишният бизнесмен Димитър Терзийски, собственик на дърводобивната фирма „Суна 2” и син на кмета на село Шишковци, е пребил 17-г. Моника Георгиева. Срещу него вече е образувано досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда на 17-годишната девойка.

На въпроса „Защо ви нападна този мъж?” Моника отговори, че приятелката й си имала някакви отношения с него, не може да каже какви.

„Той ми беше много ядосан, защото съпругата му беше разбрала, и обвиняваше мен за това. Аз знам, че й е казано, но не съм била аз, аз не съм говорила с нея, защото не е моя работа. Той два пъти ни напада в същата нощ. Не си тръгнахме след първия път, защото беше излязъл и ние помислихме, че си е тръгнал. Двете с Хриси го видяхме, че се разправя с полицаите, държеше се с тях много арогантно, и заради това се върнахме в дискотеката, за да не го дразним още повече.

Първия път ни нападна в средата на заведението с юмруци. Стана много бързо, аз бях в гръб, за секунди стана, моята приятелка се опита да ме защити от него, той и нея нападна и след това дойде охраната. Седнахме в друго сепаре и той /Димитър Терзийски/ се върна в заведението с жена си. Втория път ме нападна, докато бях в тоалетната, там ме удря”, разказа Моника.

След инцидента разследващите са иззели записите от камерите в дискотеката.

На въпроса защо е била в дискотеката в 6 часа сутринта, след като не е пълнолетна, Моника обясни, че е била с придружител, 20-годишната Христина Манова, която е нейна близка приятелка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони