Мъж, метнал кучето си от 3 етаж: Ръфаше дивана, бях пиян

Асеновградчанин причини смъртта на домашното си куче, като в пристъп на яд го изхвърлил през терасата на третия етаж, съобщи "Марица". Свидетели на ужасяващата гледка с агонизиращото четириного станали случайни минувачи и съседи около блок „Снежанка” на кръстовището при храм „Св Атанас”. Точно те се обадили втрещени от случващото се на тел. 112 и извикали полиция.

За броени минути извършителят е бил издирен, дори и майка му признала, че синът й Иван е сторил ужасното деяние.

Мъжът не се съпротивлявал, оттведен е в полицията и останал в ареста с 24 часово полицейско задържане. Признал си, че е бил пиян, още от предния ден се запили с приятелска компания, а в къщи кучето било вече нетърпимо, ръфало дивана и правело всякави поразии.

Срещу Иван е образувано досъдебно производство за причинена смърт на гръбначно животно по особено жесток начин. Тридесет и седемгодишният мъж е осъждан, излежал е ефективна присъда заради неплащане на издръжки като родител. Живеел на квартира с майка си и баща си, рабоел в местна фирма.

Държал се към децата си толкова безотговорно, че се наложило първоначалната му присъда пробация да бъде заменена с ефективна.

Сега го грози затвор от 1 до 3 години, според обвинението.

Случаят върна асеновградчани към безпрецедентната жестокост на Райчо от Тополово от преди години. Тогава тополовецът предизвика вълна от възмущения в страната и чужбина, след като причини мъчителната смърт на домашното си куче, влачейки го вързано зад автомобила си. След това той укри смъртта и следите от загробването му от полицията и така попадна в ареста за жестокостта си. В крайна сметка се разкая за деянието си и пред съда се размина с хилядарка глоба като наказателна мярка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони