МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Обвиниха бивш министър на финансите в лихварство (обзор) Стоян Александров ще отговаря за 75 кредита за милиони, раздадени срещу солени лихви

Гръцкият президент към Турция и Македония: Времената на нахлуване на европейска територия са отминали безвъзвратно

България и Корея ще си сътрудничат в образованието, културата, науката и технологиите

Министерският съвет одобри проект на Договореност за сътрудничество в областта на образованието и културата с Република Корея. Документът обхваща периода до 2018 г. включително и цели насърчаване на сътрудничеството между министерства и институции на двете страни, работещи в сферата на културата, изкуствата, образованието и медиите. Това съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Договореността ще спомогне за реализиране на обмен на студенти, преподаватели, дейци на културата и специалисти, ще улесни взаимното представяне на културите на двете страни, включително чрез организиране на Дни на българската култура в Република Корея и Дни на корейската култура в България, взаимодействието между университети, библиотеки, театри, хорове и оркестри. Предвижда също насърчаване на директните контакти по линия на средствата за масово осведомяване.

Правителството одобри и Меморандум за разбирателство между Министерството на образованието и науката на България и Министерството на науката, информационните и комуникационни технологии и бъдещото планиране на Република Корея за сътрудничество в областта на науката и технологиите.

С него се регламентира споделянето на споделяне на политики в областта на науката и технологиите, провеждането на съвместни научни форуми по взаимно договорени приоритети в областта на науката, технологиите и иновациите, обмен на учени, специалисти, изследователи и експерти с цел изпълнение на програми и проекти за научно и технологично сътрудничество.

За реализация на Меморандума се учредява Смесена комисия за научно и технологично сътрудничество, чиято основна задача е формулиране на правила по цялостната научна и технологическа политика на сътрудничеството, съгласуване на областите, формите и приоритетите на сътрудничество и оказване на съдействие за изпълнение на съвместните програми и проекти.

Виж всички решения на МС ТУК!

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете