Борисов: Не сме склонни да коментираме възрастта за пенсиониране - тя ще се вдига

Всички ние се опитахме да подходим по-отговорно, прецизно и детайлно, защото дни наред се говори за пенсионна реформа. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на Национален съвет за тристранно сътрудничество, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Безспорен факт е, че държавата дава над 1 800 млн. лв., за да се изплащат сегашните пенсии. С една дума изключително много подкрепям това, което министър Калфин предлага. Пенсионната реформа не е нещо, което се прави от днес за утре", подчерта Борисов.

"Оттук нататък съм запознат с детайлите. В спора ще се роди едно правилно сечение. Има теми, които сме склонни да коментираме, има теми, които изобщо не бихме коментирали. Една от тях е възрастта за пенсиониране. При този демографски срив, който имаме в държавата, няма как това да не се случи. Още повече, че огромен ресурс влагаме в здравеопазване, така че възрастта ще се вдига", почерта премиерът.

Той уточни, че министър Калфин е положил огромни усилия да намери възможно най-лекия и плавен вариант за вдигане на възрастта за решаването на проблемите. "Надявам се на разбиране и отстъпчивост в някои посоки, така, както и ние сме го направили", каза още Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини