Цветанов проведе работна среща с председателя на фондация „Конрад Аденауер“ Ханс-Герт Пьотеринг

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов проведе работна среща с председателя на фондация „Конрад Аденауер“ Ханс-Герт Пьотеринг, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Двамата разговаряха в централата на фондацията в германската столица Берлин. Цветанов запозна Пьотеринг с политическата ситуация в България и с хода на реформите, които провеждат управляващото мнозинство и правителството. От своя страна председателят на „Конрад Аденауер“ изпрати по Цветанов специални поздравления до министър-председателя Бойко Борисов за усилията, които полага за максимално бързото връщане на България на своя европейски път.

По време на срещата Цветанов и Пьотеринг обсъдиха още различни теми, свързани с регионалната политика, усвояването на европейските средства и сътрудничеството както между Германия и България, така и между ГЕРБ и фондация „Конрад Аденауер“. Беше договорено и провеждането на съвместни мероприятия между ГЕРБ и „Конрад Аденауер“ по актуалните теми в сферата на енергетиката, сигурността и съдебната реформа.

Председателят на фондация „Конрад Аденауер“ изказа пред Цветан Цветанов удовлетворение от представянето на книгата му „За наше щастие сме обединени – моят европейски път“ в България. Според Пьотеринг това събитие затвърждава още веднъж добрите отношения между ГЕРБ и фондация „Конрад Аденауер“.

„С общите усилия на всички страни от ЕС може да гарантираме силна и обединена Европа“, коментира в заключение Пьотеринг.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини