Утре времето ще бъде топло, живакът бележи до 31°

През денонощието ще има временни увеличения на облачността, но преди обяд ще е предимно слънчево. На отделни места в западната и централна част от Северна България след пладне е възможно да превали слаб и краткотраен дъжд.

Вятърът в западната половина от страната ще стане от запад, в източната през по-голямата част от деня ще е от юг - до умерен. Продължава да се затопля. Температурите сутринта ще са между 8° и 13°, максималните след пладне от 26° до 31°, по Черноморието 20°-23°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи "Фокус".

Главно по Северното Черноморието ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Вятърът преди пладне ще е слаб от юг, след пладне от югоизток, до умерен. Максималните температури ще са 20°-23°. Вълнението ще е 2-3 бала. Температурата на морската вода е от 16-17° по северното до 20° по южното крайбрежие. Преди пладне над планините ще е предимно слънчево. В следобедните часове ще има временно увеличение на облачността. В Западна и Централна Стара планина на места краткотрайно ще превали, възможно е и да прегърми. Вятърът по билата ще е умерен, от запад. Затопля се. Дневна температура на 1200 м.н.в около 20°, на 2000 м към 12°.

В петък времето ще бъде предимно слънчево, с разкъсана висока облачност. След обяд в Североизточна България и планините ще се развие и купеста облачност и на места там е възможно слабо и за кратко да превали. Повишението на температурите ще продължи.

В събота в по-голямата част от страната ще е все още доста топло. От север-северозапад ще започне да прониква по-хладен въздух. В Западна България ще се развие купесто-дъждовна облачност, на места ще превали и прегърми. Там и дневните температури ще се понижат спрямо предишните дни. В неделя повече слънце ще има сутринта в югоизточните райони. В Северна и Западна България ще има значителна облачност и валежи, на места с гръмотевици. Температурите ще се понижат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето