Шофьор без книжка и с 33 акта отива в затвора

56-годишен мъж от Берковица ще лежи в килия заради шофиране без свидетелство за правоуправление.

Автоджигитът кара без книжка вече 12 години и има 33 акта и куп присъди, стана ясно на делото.

В средата на февруари тази година полицаи спрели за проверка в Берковица "Опел", зад волана на който седял Иван Иванов. Катаджиите нямало нужда въобще да искат документи от водача - мъжът от ромския квартал от години карал из района без книжка и трупал планина от санкции.

От 2003 г. досега на Иванов са били съставени 33 акта за шофиране без документи, за превишена скорост, отнемане на предимство и за почти всички други нарушения на Закона за движението по пътищата. През 2004 г. джигитът е бил осъден на 700 лева глоба за шофиране без книжка, а през 2006 г. лежал три месеца в затвора за същото престъпление.

И килията обаче не вразумила мераклията и той продължил да фучи с газ по пътищата.

За поредното си залавяне зад волана без документи Иванов бе наказан с три месеца затвор при първоначално строг режим. В свидетелството за съдимост на берковчанина са записани 19 присъди до сега, част от които са за шофьорските му прегрешения.

Присъдата може да се обжалва. През 2013 г. катаджиите са заловили в област Монтана 378 шофьори без книжки, през 2014 г. техният брой е 473, а само от началото на тази година спипаните неправоспособни водачи са 59.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право