Пианистът Людмил Ангелов е носител на голямата награда "Варна" за 2015 г.

Известният варненски пианист Людмил Ангелов е носител на голямата награда "Варна" за 2015 година. Това реши общинският съвет в града, който утвърди номинациите на ресорните комисии.

Музикантът е отличен за цялостното му творчество и изключителен принос за музикалната култура на Варна. В навечерието на 24 май ще бъдат раздадени още 33 награди в различни категории.

Валерий Пощаров ще бъде отличен в категория "Литература", за музика награда ще получи Атанас Илиев, а в раздел "Театър" ще бъдат отличени Кукленият и Драматичният театър, за техни постановки.

Награди "Варна" ще получат учители и ученици от общообразователни и професионални училища, както и научни колективи и ВУЗ-ове в категорията "Наука и висше образование".

Общинският съвет удостои и ректора на Медицински университет Варна проф. Красимир Иванов с почетен знак "За заслуги към Варна"-златен, за развитие на науката и медицината. Номинацията му е от Съюза на учените и бе приета единодушно от съветниците.

Почетен знак "За заслуги към Варна" ще получи и номинираната от инициативен комитет, треньорка по синхронно плуване Снежанка Пенева, която е сред основателите на тази дисциплина у нас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони