Трафиканти крият по 145 кутии цигари в гумите на колите си

Контрабандисти от Пловдив опитаха да прекарат 116 стека с цигари, скрити в гумите на леките им коли - "Опел Астра" и "Опел Вектра", съобщиха от митницата в Свиленград. Във всяко от ходовите колела на автомобилите имало скрити по 145 кутии безакцизни папироси.

Двата автомобила влезли едновременно от Турция на пункта Капитан Андреево. Мобилни групи от централното митническо управление и техни колеги от Свиленград отклонили возилата по метода "анализ на риска" за щателен контрол. След демонтажа на четирите джанти на единия от опелите станало ясно, че в тях има общо 600 кутии цигари ММ, всички без акцизен бандерол, собственост на двамата пътници и шофьора.

От движещите гуми на другия автомобил, в който пътували двама мъже, са извадени общо 56 стека безакцизни папироси. Общото заловено количество се равнява на 3 мастербокса и 32 стека.

Тютюневите изделия са иззети. На нарушителите са съставени актове.

"И при двата случая автомобилите са се движели на собствен ход с гуми, натъпкани с контрабандни цигари. Освен че нанася щети на бюджета и легалните търговци, подобен способ за контрабанда крие и съществен риск за изправността на автомобила и безопасността на останалите участници в движението", коментираха митничари и полицаи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини