В Бургас раздават безплатно компост

Приморско с атрактивен щанд на Ваканция и СПА Експо

Французин и алжирец опитаха да минат границата с фалшиви документи

Започна кандидатстудентската кампания на Софийския университет

Издирват стрелец, ранил с въздушна пушка минувач

Наркодилър “изгоря” след сделка с хероин за 3,90 лв.

Ученици създават собствен туристически продукт Младежите забавляват туристи като аниматори

ВАС отхвърли иск във връзка с референдум за Морската градина

115 години от създаването на Порт Бургас Стих на Хр. Фотев ще вдъхновява фотоконкурс

Осъдиха бензиностанция да плати за травма на клиентка

Над 27 000 читатели посетили за година библиотеката в Горна Оряховица Най-малкият абонат е 5-годишната Ралица Арабаджиева

Борисов към Орбан: Предлагаме 100% надеждна охрана на външните граници

Орбан за Борисов: Границите могат да се опазят само от решителни лидери

Сотир Цацаров изиска делото за прегазената жена в село Търнава

Сидеров иска парламентарна комисия да изчисти името на Левски

Атанасова: Нели Кордовска е дала зелена светлина да се изплатят парите на Костов от КТБ

Има писма-указания от БНБ в отговор на питания от страна на квесторите на КТБ, разгледахме ги на заседанието. Назначените да управляват затворената банка са питали различни неща, получавали са указания не само от хората на Искров, но и от Фонда за гарантиране на вложенията в банките. Това каза в студиото на bTV Десислава Атанасова, председател на парламентарната комисия за КТБ.

Според нея, има разминавания между указанията на Иван Искров, фонда и Нели Кордовска, и.д. шеф на управление “Банков надзор” в БНБ, давани по едни и същи въпроси. Атанасова се ангажира да се спази обявеният срок на 12 юни да излезе окончателният доклад на парламентарната комисия.

„Одиторската фирма, заверявала отчета на КТБ, е имала връзка с Цветан Василев, установени са съвместни пътувания в чужбина, това е посочено и в доклада на проверяващите тази фирма”, посочи още депутатката.

Атанасова съобщи, че квесторите са питали БНБ дали може да бъдат променени някои от преференциалните договори и отговорът е, че това би било нарушение на закона. “Не знам каква е точната бройка на депозантите с поправени договори със съгласието на квесторите”, уточни тя.

Десислава Атанасова прочете и част от писмо на Иван Искров до квесторите, в което се казва, че гарантираните суми по преференциалните договори не трябва да бъдат изплащани като обикновените. Нели Кордовска обаче дава обратното указание и дава зелена светлина за изплащане на парите на Иван Костов и депозантите с неговия случай.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.