Приемната майка на Сияна: Ние вкъщи вече я обичаме

Приемна майка от Търговище ще се грижи за малката Сияна, която беше пребита от майка си. Детето скоро ще бъде изписано от интензивното отделение във варненската болница „Света Марина”, съобщава bTV.

Приемното семейство, което ще се грижи за Сияна има опит и с други деца. Румяна Алексиева ще напусне работата си и ще се заеме изцяло с отглеждането и възпитанието на четиригодишното момиченце.

„Мисля, когато отида във Варна да придружавам детето в детско отделение, да взема някои снимки с играчки, с леглото, на което ще спи, стаята, където тя ще живее. След като се върнем тук, да види нещо познато, така ще бъде и нея по-лесно”, казва жената.

„След изписване на детето от болницата то ще има нужда от проследяване на здравословното му състояние, ако лекарите не назначат нещо друго по-особено”, обясни Маринела Иванова, началник отдел „Закрила на детето”, Търговище.
Приемната майка разчита на помощта на отдела, както и на своите близки и приятели.

„Ние вкъщи вече я обичаме. Искаме по бърза и по-лека адаптация на детето и съответно сме готови да я обградим с грижи, с внимание”, каза приемната майка.

Майката на Сияна Любослава Любенова с решение на Окръжния съд в Търговище е с мярка „задържане под стража". Предстои да ѝ бъде повдигнато обвинение за тормоза над Сияна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини