Проучване: Хората подсъзнателно изпитват омраза към други, които не желаят да имат деца

Жена даде 4400 лева на телефонни измамници за ваксина за дъщеря си

11 бойци са убити при израелските въздушни удари в Сирия

34-годишен хасковлия без книжка блъсна дете на пешеходна пътека

Рискът за рецесия в еврозоната и САЩ се увеличава Няколко признака за предстоящия глобален спад

Rolls-Royce с рекордни продажби Британската компания изпрати най-успешната си година

Проф. Гетов: Внедряването на системата за верификация на лекарства няма да доведе до фалит на аптеки у нас

Проф. Кантарджиев: Всяка година смъртните случаи у нас са над 10 000 след бактериални усложнения от грипа

Германия ограничава до 130 км/ч скоростта по магистралите си от 2023 г.

Облачно време днес

Шофьор на автобус издъхна зад волана, блъскайки се в две коли в Бургас

Цветанов: Не смятам да имаме по-малко от 6 евродепутати и съм убеден, че могат да бъдат и 7

Как са измислени ирландските танци?

Мария Габриел: Една от силните страни на ГЕРБ е, че говори за България с един глас в трите европейски институции

Треньорска рокада в „Левски“

Hepten гарантира комфорт за черния дроб

Черният дроб е голям и силен орган, който дълго време може да компенсира различни вредни фактори. Той е и единственият вътрешен орган, който регенерира след увреждане. Изпълнява много функции, най-важната от които е образуването на жлъчка, необходима за храносмилането. Черният дроб има и обезвреждаща задача. В него токсичните вещества (включително алкохол, лекарства и други вредни вещества) се свързват с по-малко токсични и след това се отделят през бъбреците. В черния дроб също се метаболизират редица хормони и се филтрират вредните вещества като токсини, мъртви клетки, мазнини и излишни хормони от кръвта, както и на билирубина, който се получава при разпадане на остарелите червени кръвни клетки.

При възпаление черният дроб става чувствителен, уголемява се и не е в състояние да функционира нормално. Той може да се увреди от непремерена алкохолна консумация, нездравословно хранене, преболедуване от хепатит (В” и „С”). По-малко се знае за токсичните увреждания на черния дроб от радиационни и химически агенти, както и за някои лекарствени увреждания или следствия от инфекциозни или паразитологични фактори.

Съвременната медицина има отлични възможности за ранна диагностика и лечение на чернодробните увреждания. Важно е да се използват тези препарати, които са доказали качествата си в различни проучвания и в практиката.
През последните години навлезе препаратът Хептен и причината, поради която го препоръчваме на пациентите си е, че отговаря на изискванията за добър ефект в повлияване на заболяванията на черния дроб, а и цената му позволява да се приема по-продължително.

Хептен съдържа висококачествен стандартизиран екстракт на Sylibum marianum 125 mg, представляващ 100 mg силимарин. Процесът на стандартизация гарантира чистотата и ефективността на всяка капсула Хептен.

Хептен се различава от другите препарати по качеството на съставките, начина на екстракцията и фармацевтичната форма. Фармацевтичната форма Solucaps (течни капсули) позволява бързо и цялостно усвояване на активните съставки. Липсата на противопоказания, на странични действия и на тератогенен ефект го правят незаменим за широка употреба и продължително приложение.

Хептен действа като антиоксидант, стимулира растежа и развитието на нови чернодробни клетки, оказва превантивно действие като намалява вредното влияние на редица токсични нокси (алкохол, лекарства) върху чернодробните клетки и има благотворно въздействие върху патоморфологичните промени при вирусни хепатити. Предпазва чернодробните клетки от мастна дегенерация. Тези фармакодинамични ефекти правят препарата Хептен доказан за прилагане в следните случаи: -симптоматично лечение на хронични токсични, лекарствени и метаболитни чернодробни увреждания, поддържащо лечение при пациенти с хронични възпалителни заболявания на черния дроб, рековалесцентен период на остър вирусен хепатит, чернодробна стеатозам цироза и хроничен стеатохепатит -хроничен персистиращ хепатит, екзацербация на симптомите при вроден генетичен дефект на билирубиновата обмяна, дисфункция на жлъчния мехур (дискинезия на жлъчните пътища), холелитиаза, хроничен холецистит и др., хранително отравяне, отравяне с гъби amanita phalloida, лошо храносмилане (диспептични оплаквания), безапетитие и др.

Дозировката е индивидуална. Препоръчват се 1-3 Solucaps дневно след хранене. При тежки чернодробни увреждания се започва с доза 3 пъти дневно по 1 Solucaps и продължава с доза 2 пъти дневно по 1 Solucaps. Хептен може да се комбинира с други хепатопротективни средства. Хептен солукапс се приемат цели, с малко вода, без да се дъвчат.

Hepten е търговска марка на фирма БОРОЛА. За консултация със специалист може да се обърнете към Клиника БОРОЛА, София 1202, ул. Цар Симеон 52, тел. 02/ 983 62 03 е-mail: office@borola.соm; www.hepten.bg

Може да поръчате онлайн на: www.momo.bg

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.