209 бели рози за Хосе Карерас

Известна в средите бизнесдама подарява 209 бели рози на Хосе Каресас. Цветята ще украсят гримьорната на великия тенор преди прощалния му концерт в София на 3 декември в зала 1 на НДК. Вярната почитателка на оперния ас се е свързала с организаторите на събитието и е пожелала да направи жеста. Бройката бели рози не е случайна - по три за всяка година от живота на маестро Карерас, който догодина ще навърши 70. Дамата е пожелала да запази името си в тайна.

Единият от знаменитите Трима тенори официално обяви, че тръгва на прощално световно турне и ще се върне във всички точки на земята, където е пял. След финалните концерти в своята кариера той изцяло ще се посвети на хуманитарна дейност, свързана с построените от него клиники за страдащи от левкемия и с подпомагане на нуждаещи се от апаратура, медикаменти и средства за борба с това заболяване.

Българската публика щe бъде сред малкото щастливци, с която световноизвестният тенор ще сподели емоцията от живота си. В репертоара ще бъдат включени най-известните изпълнявани от Карерас творби.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица