Херо поема „Иртиш“

Димитър Димитров е пред договор с казахстанския „Иртиш“ (Павлодар). Херо и неговият мениджър Мирчо Димитров преговарят от сряда следобед с шефовете на клуба. До края на първия полусезон в шампионата има още един кръг и пауза, след която се очаква Херо да започне работа. Той трябва да стабилизира отбора и да го спаси от изпадане, тъй като от 11 мача досега са спечелени само 8 точки (1 победа и 5 равенства). “Иртиш” заема 10-о място от 12 тима - само с една точка повече от предпоследния и с три повече от последния. В края на сезона 12-ият в таблицата поема директно към втора дивизия, а 11-ият играе бараж.

В Казахстан името на Херо върви с репутацията на ментор на Станимир Стоилов, който направи „Астана“ шампион на страната. Любопитно е, че ако Димитров подпише, ще води отбор екзекутор на любимия си „Левски“ в евротурнирите. Именно заради отпадането от „Иртиш“ тимът на „сините“ стана мишена на стотици подигравки в социалните мрежи и медиите.

Ако се засекат в Казахстан, двамата треньори ще бъдат на двата полюса в таблицата. “Астана” на Стоилов брани титлата си и заема втора позиция с 2 точки зад лидера “Актобе”. В същото време мисията на Херо да вади кестените от огъня е допълнително усложнена от кризата в “Иртиш”. Досегашният треньор Дмитрий Черишев бе изпратен принудително в отпуск на 8 май. Няколко дни по-късно по решение на ръководството от първия отбор бяха отстранени двама футболисти - Сергей Игнатиев и Артьом Самсонов.

По информации на пресата в Казахстан кандидат за треньорския пост в “Иртиш” е и бившият руски национал от грузински произход Омари Тетрадзе. Но липсват вести за успешни преговори с него. Затова вариантът с Херо е актуален към момента.

Четвърти опит

За четвърти път Димитър Димитров тръгва на гурбет. Първият чуждестранен клуб в кариерата на Херо е саудитският „Ал Насър“. Във втория си опит Димитров отиде в известния като български тим в руската Висша лига „Амкар“ пак с посредничеството на мениджъра Мирчо Димитров. Но там след редуване на силни и слаби мачове изкара по-малко от година. За последно Херо работи с успех в саудитския „Кадисия“ от 2009 до 2011 година.

В България като треньор Димитров има етикет „Екстра класа“ след 2 титли с „Литекс“ и „Левски“, купата на страната със „сините“ и спечелването на единствените 2 купи на Професионалната лига на „Нефтохимик“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ