Италианец удари Григор

Григор Димитров изпусна нова впечатляваща победа - 6:7, 6:4, 0:6 срещу Фабио Фонини във втория кръг на турнира от сериите „Мастърс“ на червена настилка в Рим с награден фонд 3,8 млн. евро. Така българинът не затвърди статута на жертва на италианеца в мачовете помежду им, след като го победи на предишните два турнира в Монте Карло и Мадрид в рамките на месец.

„Знам как да бия Григор“, демонстрира самочувствие преди мача Фонини, който бе аутсайдер за специалистите и букмейкърите. Подкрепян от сънародниците си и подпомогнат от грешки на българина, в първия сет италианецът напомпа още повече самочувствието си.

Първият критичен момент настъпи при 2:3, когато Григор допусна пробив и стана 2:4. Но нашият ас не се предаде и върна пробива, за да се стигне до тайбрек, където Фонини спечели голямото надлъгване.

Вторият сет отново предложи истински екшън на корта, но този път терминаторът с ракетата бе Григор, който демонстрира класата си. А Фонини няколко пъти захвърли своята след добри удари на българина. И когато се очакваше местната звезда да рухне, се случи точно обратното - Фонини поведе с 4:0 след два пробива и безобразни грешки на Димитров. Късметът работеше на пълни обороти за Фабио, но и Гришо вече не беше онзи боец от първите два сета - сякаш се бе предал. Публиката изпадна в екстаз от приближаващата победа на Фонини, който продължи с ентусиазъм да печели точки, подпомогнат от вече обезверения Григор. И така първата ни ракета не успя да вземе дори и гейм - конфузно 0:6. Оказа се, че наистина Фонини знае как да бие Димитров...

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт