Контузии тормозят волейболистките

С проблеми от травми и операции на основни волейболистки започна подготовката на националния отбор, който ще участва на 4 състезания този сезон. Сериозен удар за новия треньор Драган Нешич е травма на един от стълбовете на тима Добриана Рабаджиева. Тя игра за „Волеро“ на световното клубно първенство миналата седмица и там се е обострила стара травма в рамото. Рабаджиева остана в Швейцария за лечение, като Нешич се надява да се възстанови за Първите европейски игри в Азербайджан в края на юни. Но засега нейното участие в Баку остава под въпрос. Операция претърпяха други две опитни състезателки - капитанът Страшимира Филипова и Цветелина Заркова, а разпределителката Диана Ненова има проблеми с възпален нерв.
„Въпреки проблемите се надявам на успешен сезон, имаме високи цели, но всичко зависи и от състава, с който ще разполагаме за всяко едно състезание“, заяви Драган.
Сред приоритетите на отбора той постави турнира в Азербайджан и световното за жени до 23 години в Турция. А като цели също така определи класиране за финалите на Гран при и влизане в осмицата на европейското през септември в Холандия и Белгия.
Националките са поканени за съвместни тренировки с тима на Бразилия, като на 17 август заминават за Рио де Жанейро, където ще играят на турнир там с домакините, Германия и Холандия. След това ще гостуват и на Белгия за проверки, откъдето директно ще продължат за Ротердам, където са мачовете им от групата на европейското.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини