Мая Манолова: Разполагам с допълнителни доказателства по случая Костинброд

За мен всеки пленум е пленум на истината, защото аз обикновено говоря истината. Очаквам ръководството на БСП да спре това самоизяждане в партията. Това заяви пред Нова ТВ депутатът от БСП лява България Мая Манолова.

„Сегашното ръководство не се е променила спрямо това, което беше при Сергей Станишев. Имам самочувствието, че добросъвестно изпълнявах задълженията си”, заяви Манолова.

Тя коментира и наближаващите местни и избори и регистрацията на много хора на един и същ адрес, като посочи, че за малките населени места 20-30 гласа са от важно значение. „Подготвила съм законопроект, в който предлагаме да бъде направена проверка на това как са направени проверки. Законът изисква тези записвания да стават след представяне на документи”, обясни Манолова. Тя посочи, че предлагат служебна проверка за записванията през последните 4 месеца преди изборите. „В момента ГЕРБ са на власт и в тях са механизми. Мисля, че всички кметове и техните партии са участвали в това безобразие”, каза още Мая Манолова.

Разполагам с допълнителна доказателства по случая с бюлетините в Костинброд. „Съда каза, че Росен Желязков не е виновен. Аз никога не съм твърдяла, че Росен Желязков е виновен. Продължавам да твърдя, че има опити за подмяна на изборите. Дали Прокуратурата е повдигнала обвинения или не това е проблем на Прокуратурата. Още повече, че законът в неговия вид в момента, в който беше извършен този опит за грандиозна манипулация на изборите”, заяви Мая Манолова.

„Разполагам с допълнителна информация, която получих включително след произнасянето на съда, която в момента проучвам и която задаващите ми въпроси все повече ме мотивират да предоставя в публичното пространство”, уточни Манолова. „Това са допълнителни доказателства, че е имало бюлетини, които са потеглили по предназначение преди да бъдат арестувани тези близо 500 хил. бюлетини в Костинброд”, каза още Манолова.

„Аз съм абсолютно убедена, че с бюлетини на избори редовно се злоупотребяваше. Включително ако следихте процеса самият Росен Желязков пред съда каза „доволен съм, че благодарение на този случай беше променен законът”, защото законът даваше огромни възможности за злоупотреба на изборни манипулации”, заключи Манолова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика