Гърция започва разследване за финансови нарушения в УНИЦЕФ

Продават на търг картината на Модиляни “Легнало голо тяло”

Хванаха 28-годишен мъж, ползвал данни от чужди банкови карти

“Топлофикация София”: Сметките за отопление и топла вода са изготвени коректно и съобразно изискванията на Наредбата за топлоснабдяване

77-годишна жена изгоря при пожар в Петрич

Федерика Могерини: ЕС ще отпусне на Турция допълнително 3 млрд. евро за бежанците

Спецсъдът върна делото срещу Румен Овчаров (СНИМКИ)

Вижте какво реши Министерският съвет днес, 25 април 2018

Нови обвинения за Десислава Иванчева и заместниците й

Весела Лечева: Лиляна Павлова и Красен Кралев няма да си подадат оставките, но дължат голямо извинение на младите хора

Бойко Борисов: България намали външния си дълг с 2,3 милиарда лева

Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу бивш съдия и срещу адвокат

Търгове ще определят нивата на рентите за земеделска земя Компанията за управление на земя "Агрион" отдава парцелите чрез тайно наддаване

Ротрианци дариха автомобил на социален дом в Свищовско

Тимуровци с акция в помощ на самотна майка от Горна Оряховица

Кунева: Надявах се съдебната реформа вече да е приключила

Ще успеем сега, защото разбрахме спешността на това, което изисква времето. Това заяви вицепремиерът Меглена Кунева по време на конференция, посветена на върховенството на закона, съобщи БГНЕС.

Не само можем, а и трябва да участваме в усъвършенстването на правораздаването, а начинът по който се правят законите, по който се правораздава и общественият контрол, ще доведат до успех, каза вицепремиерът. Според Кунева трябва да бъде намерен начин, по който властите да си сътрудничат.

Много се надявах съдебната стратегия и реформата вече да са приключили, каза още вицепремиерът и отчете като положителен факт това, че заедно с правосъдния министър Христо Иванов, са успели да възстановят диалога. Кунева каза още, че спазването на законите е единствената валута, която движи икономиката.

Като голяма задача вицепремиерът определи защитата на магистратите и провеждането на необратима съдебна реформа. “За да направим промените невъзвратими, ние ще променим и Конституцията”, обясни тя.

Кунева подчерта, че нейните усилия са свързани с борбата с корупцията по високите етажи на властта и увери, че ще бъдат извършвани засилени проверки за конфликт на интересни.

Моите усилия са свързани с корупцията по високите етажи, каза още заместник министър-председател по координация на европейските политики и институционалните въпроси.

“Не само можем, но ние трябва да участваме в усъвършенстването на съдебната система. Начинът, по който се правят законите, начинът по който се правораздава и общественият контрол, са нещото, което ще даде ключът към успеха”, посочи Меглена Кунева. Тя обясни, че е впечатлена от факта, че някои от членовете на Висшия съдебен съвет присъстват в конферентната зала и оцени това като “отчетливо разпознаване на отговорност”.

“Ние живеем във векът на социалните медии, когато можем много бързо да разпространим нашето задоволство или недоволство. За да можем да направим максимума и да успеем като държава, ние трябва не само да уважаваме разделението на властите. Трябва да намерим начина, по който тези власти си сътрудничат. Искам да дам една позитивна и приятелска оценка на министър Иванов. Той крачка по крачка успя да възстанови диалога. Не винаги е лесно. Заедно с него и с настойчивост и уважение към магистратите, ние ще вървим уверено в тази посока”, допълни още Меглена Кунева.

Кунева подчерта, че нейните усилия са свързани с борбата с корупцията по високите етажи на властта и увери, че ще бъдат извършвани засилени проверки за конфликт на интересни.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.