Влак избухва в тунел, Бойко Борисов наблюдава ситуацията

Товарна композиция с гориво се подпалва и избухва докато се движи в тунела на ж.п. гарата в Долно Камарци. Има много загинали и ранени. Започва мащабна операция по овладяване на ситуацията, която е стриктно наблюдавана от премиера Бойко Борисов и няколко министри от кабинета. Това е само част от сценария на грандиозно учение, което ще се проведе на 18 и 19 май, съобщава „Телеграф”.

„Ще е нещо страшно, вече мина една репетиция, ще има хеликоптер, подвижни болници”, разказват служители от гарата в Долно Камарци. От МВР потвърдиха за предстоящото учение като подчертаха, че ще е съвместно с Министерството на транспорта.

Товарната композиция се движи по линията София-Бургас. При тунела на ж.п. гара Долно Камарци влакът дерайлира, горивото се подпалва и избухва. Жертвите крещят за помощ. Незабавно на мястото пристига хеликоптер, спасители разполагат и полева болница, за да се окаже първа помощ на ранените, е заложено в сценария.

„Чухме, че и премиерът ще е тук, много се радваме, че ще го видим на живо”, коментират хора от селото. Те предупреждават, че в тунела в момента има камери и той се охранява заради подготовката на мероприятието.

Бригада от близо 25 ботевградски роми ударно ремонтира в момента гарата в Долно Камарци. „Над 20 човека сме, все мъже, истински мъже, правим всичко”, похвалиха се цигани докато шпакловат и боядисват малката сграда до релсите.

Ще се издигне и нова тоалетна, тъй като сегашната била срината със земята. Тя щяла да има европейски вид та пътуващите с влака да не ги е гнус да влязат. На денонощие над 60 влака минават през гарата в Долно Камарци. Тя била последна от списъка с ремонтите в железницата, твърдят местните, тъй като останалите по линията вече минали през освежителната процедура.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини