Плугчиева: Има 42% ръст на швейцарските туристи в България за 1 година

В сравнение с 2013 година, през 2014 има 42% ръст на швейцарски туристи, посетили България. Това каза посланикът на Република България в Конфедерация Швейцария и Княжество Лихтенщайн Меглена Плугчиева на откриването на директната авиолиния София – Цюрих на авиокомпания Swiss International Air Lines, съобщи Фокус.

"Възстановяването на директните линии на Swiss е изключителна възможност за двустранните ни отношения. Това е допълнителна възможност не само за бизнес отношения, но и за заздравяване на туристическите ни отношения", заяви Плугчиева.

По думите й, в последните месеци в българското посолство в Швейцария има много запитвания за това дали и как могат да се настанят трайно швейцарци в България.

"Има и над 100 швейцарски фирми, които са инвеститори в България. На базата на бизнес отношенията и форумите, които организираме в Швейцария, в момента интересът от швейцарска страна нараства", допълни Плугчиева. Според нея, създавайки тези нови транспортни комуникационни възможности, това са и възможности за бизнес, туризъм, но и за повече доверие и приятелство между България и Швейцария.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес