Глобалният пакт за миграцията бе официално приет

Арестуваха 33-годишна ало измамница в Плевенско

Побойник счупил челюстта и избил два зъба на мъж в Свищов

Трима са в болница след катастрофа край Търново

Великобритания може да се откаже от Брекзит, без одобрение на другите страни членки на ЕС

Ловък крадец измъкна 365 лв. от портфейла на търновка Непознатият помолил жената да му развали пари

Технически проблем спря достъпа до част от услугите на Пътна полиция

Котел подпали гараж и постройка в Бяла черква Огнеборците спасили две сгради от пожара

АФИС: 43% от българите смятат, че корупцията в правосъдието е най-висока

„Булгаргаз“ внесе искане в КЕВР природният газ да поскъпне с 3 и половина процента от януари

Задържаха младеж, изнасилил и задушил 70-годишна жена в Павликенско Злодеят е в ареста за 72 часа, грози го затвор до 20 години

Бисери на световната класика ще звучат в коледния концерт на театъра в Търново

Идеите на Пол Ромър, които му донесоха Нобелова награда Изследванията му показват как знанието може да служи като двигател за дългосрочен икономически ръст

Късо съединение подпали къща и уби 64-годишен мъж във Видинско

Бездомник подпали с цигара изоставена постройка в село Радиево 

Създават административни центрове в туризма

Разписана е заповедта за туристическо райониране, предстои да се създадат административни центрове за управление в страната, съобщи в Русе министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя призова общините да се включат максимално бързо, за да се възползват от новата оперативна програма „Конкурентоспособност“.

„Разчитаме изключително на уикенд туризма, но за него няма конкретни данни. Някои туристи пътуват индивидуално и не се отчитат от статистиката“, обясни министър Ангелкова при откриването на 11-ото регионално изложение „Уикенд туризъм“ в крайдунавския град.

От догодина министерството на туризма ще предоставя актуални данни за отделни туристически продукти и предпочитани маршрути. Разчита се на стартиралата съвместна кампания с общините, които ще могат да рекламират културно-историческите си забележителности. Круизният туризъм е приоритетен за крайдунавските градове.

Русе продължава да се утвърждава като водещ туристически център, особено по река Дунав. Миналата година откритите 230 атракции в града са били посетени от 83 000 туристи, които са донесли 6,3 млн. лв. приходи. За първи път от 15 години насам над 70 000 души са посетили обектите на Регионалния исторически музей.

Туристическата борса „Уикенд туризъм“ в Русе тази година отчита рекордно присъствие – 125 регистрирани компании с над 400 участници. Те се представят с 55 павилиона и 12 обособени щанда на открито. Министерството на туризма участва в експозицията с рекламен щанд от 20 кв. метра.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.