Съдът освободи 17-годишния Борислав, обвинен в убийството на баща си

Окръжният съд във Видин освободи от ареста 17-годишния Борислав, който удари смъртоносно баща си, за да защити майка си. Решението бе взето в късния следобед в сряда, ден преди седемнадесетия рожден ден на младежа.

Спрямо Борислав не е взета никаква мярка за неотклонение. Момчето е с чисто съдебно минало и до момента няма никакви противообществени прояви.

Обвинението на прокуратурата срещу Борислав е за убийство на баща, според чл. 116, ал. 1, т.3 от Наказателния кодекс. Първоначалното разследване сочеше, че 47-годишният Николай Николов е издъхнал, след като синът му го ударил с дъска, а бащата залитнал, паднал и разбил главата си в циментова колона. Извършената аутопсия обаче е установила, че смъртта е настъпила вследствие на удара с дъската по главата.

Както писа "Труд", драмата се разигра около 20,50 ч на 10 май в семейната къща във видинското село Капитановци. При избухнал скандал Николай заплашил с нож жена си и тъста си. В опит да спаси от нараняване майка си и дядо си, Борислав ударил баща си. Няколко часа по-късно мъжът издъхнал във видинската болница.

Мярката бе гледана при закрити врати и съдия Габриел Йончев обясни, че присъствието на медии е забранено. В залата не бяха допуснати журналисти дори при обявяване на решението. То може да бъде обжалвано в тридневен срок.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини