Задържаха 20-годишна за разпространение на наркотици в Студентски град

20-годишна жена е задържана за разпространение на наркотици в района на Студентски град в София, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В хода на специализирана полицейска операция по линия на противодействие на разпространение на наркотични вещества, в района на Студентски град, служителите на реда засекли мъж и жена в момент на покупко-продажба на наркотици.

Дилърката - К.Я. на 20 г. от Ореш, пребиваваща на територията на столицата без адресна регистрация, и клиентът й П.К. на 25 г. от София са задържани с полицейска мярка за 24 часа.

По случая е образувано досъдебно производство. При последвали претърсвания в жилищата, където обитавали, са открити 5 полиетиленови плика, съдържащи растителна маса, 6 полиетиленови плика с вещество на бучки и прах и 8 жълти таблетки. От направените експертни справки станало ясно, че иззетите вещества са около 4 гр марихуана, 4.52 гр амфетамин и 0.34 гр кокаин.

След доклад на материалите по случая в Софийска градска прокуратура на К.Я е повдигнато обвинение и е наложена мярка за неотклонение „подписка”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини