Цветанов: 2011 година България е изпълнила техническите условия за Шенген

2011 година България е изпълнила техническите условия за присъединяването на страната в Шенген, което е единственото условия за присъединяването ни. Това каза Цветан Цветанов председател на ПГ на ГЕРБ по време на комисията по външна политика.

Той благодари на всички, в народното събрание, че има едно общо говорено за позицията на страната в Шенген. „Мога да заявя, че констатациите на европейски лидери за показателите на България са били много по-добри, отколкото на стари държави членки“, каза той като допълни, че сме въвели показатели, които и досега се оценяват високо от партньорите ни, като каза още, че едно такова условия е едно е присъединяването на България към системата на интерпол.

По думите му Финландия, Франция, Холандия и Германия могат да ни попречат да влезем в Шенген. „Смятам, че това което имаме като позиция и консенсус и председалството на Люксембург трябва да направим среща с тях и представители на всички парламентарни групи, за да им покажем, че настроенията в страната са различни сега“, каза Цветанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини