Търсачите на изчезналия Боинг откриха на дъното на океана странни блестящи предмети

Спасителните групи, които продължават да издирват изчезналия „Боинг” 777-200 на компанията Malaysia Airlines са открили в южната част на Индийския океан неизвестни малки предмети, които приличат на блестящи отломки, съобщи Агенция „Франс прес”, като се позова на представители на властите в Малайзия.

Цитират се хора от екипите на Австралийското бюро по безопасност на въздушния транспорт, които са изпратили съобщение за „многочислени малки блестящи отражения на дъното на океана”, открити след сканиране с хидроакустична станция с висока разделителна способност, която изследва морското дъно на дълбочина от 3.9 километра.

„Това е много интересна находка , но едва ли е това, което търсим”, заяви ръководителят на издирвателната операция Питър Фоли. Той обаче изрази оптимизъм, че все пак ще бъдат открити останките на изчезналия на 8 март 2014 година пътнически самолет, на борда на който е имало 227 пътници и 12 души екипаж.

Вече са проверени 75% от територията на Индийския океан, където се предполага, че е паднал „Боинг”-ът. Сега откритието дава основание да се вярна на техниката и ако самолетът е в този район, той ще бъде открит.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят