Утре слънце преди обед, температурите ще са между 11° и 16°

През нощта ще преобладава ясно време, с по-значителна облачност преди полунощ над северните райони от страната и на изолирани места там все още ще превалява. Минималните температури ще са между 11° и 16°.

Утре преди обяд ще бъде предимно слънчево. След пладне ще се развива купеста, в Североизточна България – купесто-дъждовна облачност и на места слабо ще превали.

Ще духа слаб западен вятър, след обяд в източните райони ще се ориентира от юг и ще е до умерен. Максималните температури ще са предимно между 25° и 30°. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Мартин Славчев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Преди обяд над Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места, главно по северното крайбрежие е възможно да превали. Ще духа слаб западен вятър, който след пладне ще се ориентира от юг. Максималните температури ще са между 22° и 26°.

Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 16° - 18°. Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с купеста облачност, но само на отделни места слалбо ще превали. Ще духа силен, по високите и открити части - до бурен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра - около 14°.

В събота сутринта ще е предимно слънчево, с разкъсана висока облачност. Температурите ще са все още високи - максималните предимно между 28° и 33°. След обяд от север ще започне да прониква хладен въздух. Ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност, на отделни места, главно в Западна България ще превали и прегърми. В неделя и понеделник повече слънце ще има преди обяд и в югоизточната част от страната. Над останалите райони облачността ще е по-често значителна, на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Дневните температури ще се понижат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето