Без опасност за живота са петимата пострадали полицаи

Петима пострадали полицаи при зловещата катастрофа на магистрала "Тракия " са настанени в Университетска болница в Стара Загора.

"Единият от тях е с контузия на гръдния кош, другият е с мозъчно сътресение, останалите са с наранявания на крайниците", съобщи директорът на лечебното заведение доц. Йовчо Йовчев. Той допълни, че засега няма опасност за живота на петимата, но тепърва ще се правят изследвания. Най-сериозно е положението на мъжа с травма на гръдния кош, като медиците се надяват контузията да не налага операция. Сред пострадалите е и шофьорът на полицейския микробус.

При инцидента на 236-тия километър на аутобана служебният им бус се забил в тежкотоварен камион и се обърнал на пътя, на място загинали двама техни колегия, а движението по магистралата бе блокирано за часове и пренасочвано по алтернативен маршрут. При сблъсъка полицейският бус се е преобърнал и деформирал. Наложи се ламарините на превозното средство да се режат, за да извадят загиналите полицаи.

По първоначална информация полицаите са се връщали от командировка за охрана на границата край Елхово. Бусът им е "Мерцедес" с кюстендилски номер. Мъжете са били командировани от Гранична полиция - Кюстендил и вероятно са пътували обратно към домовете си, когато е станала катастрофата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини