Убийство заради рекет с порноклип

Младата Гьокчен Фахри от кърджалийското село Панчево бе задържана в сряда за смъртта на 20-годишния Бекир Рамадан от близкото село Жинзифово. Трупът на младежа бе открит ден по-рано в автомобила му в гора край Кърджали.

Бекир бил гол и бос, заклан с нож. По горещи следи криминалистите стигнали до Гьокчен, която отначало отричала да се е видждала скоро с него, но после направила пълни самопризнания. Вчера прокуратурата й повдигна обвинение за умишлено убийство и ще поиска от съда в Кърджали да я остави за постоянно в ареста.

Бекир работел на бензиностанцията в село Мъдрец, а момичето - като шивачка. До миналата година били любовници, но се разделили. Гьокчен вече имала нов приятел, но бившият продължвал да й се обажда. „Много пъти искаше секс от мен, като казваше, че ако му откажа, ще пусне снимките ми в интернет”, разказала Гьокчен пред разследващите. В понеделник след вечерната си смяна на бензиностанцията младежът отново я взел с колата. Закарал я за поредния сеанс в гората край с. Широко поле - известно място за кърска любов в Източните Родопи. В автомобила си Бекир имал нож и газов пистолет и когато започнал да насилва Гьокчен, тя успяла да грабне ножа. Наръгала бившия си приятел 4 пъти в сърцето. Прибрала оръжието и тръгнала да се връща пеша. По пътя извикала такси, като казала на шофьора, че са я оставили с друга кола край гората. На другия ден отишла до Кърджали и изхвърлила ножа, телефона и батерията си в три различни контейнера за смет. Малко преди полицаите да я задържат, написала във фейсбук: "Очакването ми от бъдещето е да не се срещам повече с хора от миналото.“ И още: "Не можеш да изплашиш жена, тъмна като нощта, с мрак.“

“Трагедията на момичето е голяма. То се е чувствало като робиня на Бекир. Живеело е в ужас, че ако излязат голите му снимки, роднините му ще го прогонят от дома му, а любимият ще го напусне... Било е доведено до отчаяние”, казаха криминалисти.

“Бекир беше кротко момче, пиеше само кафе, никога алкохол”, разказа вчера Сюлейман Хасан, кмет на с. Жинзифово. Бил е ученик в средното мюсюлманско училище в Момчилград, но не го завършил. Преди 2 години заминал за Дания, където е на гурбет по-големият му брат. Прибрал се при родителите си след няколко месеца. Като дете бил блъснат от камион и прекарал 19 дни в кома.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право