Момче с трансплантиран черен дроб отново шампион на тенис

Малкият Ивайло Ганчев от Нови пазар, който живее с черен дроб от майка си, за пореде път затвърди спортните си успехи и стана златен медалист по тенис на маса от Третия столичен пациентски фестивал. Надпреварата, в която участваха и хора на пенсионна възраст, приключи в сряда.

В своята възрастова група до 18 г. Ивайло, което след месец става на 12 г., надбори и батковци. "Толкова е щастлив, че в четвъртък замина на училище с купата", разказва майка му Димитричка. Ивайло играл и бадминтон, и от там е с бронзов медал.

Петокласникът няма треньор, спортува като любител, но непрекъснато жъне успехи. Харесва бате Гришо и дори е ставал да го гледа призори по телевизията, но за сега няма сили за тенис на корт. През 2012 г. на Европейските игри за трансплантирани в Загреб ентусиастът беше най-малкият участник и се върна с 5 спечелени медала в различни дисциплини. Освен спорта, много му върви и математиката, и информатиката.

През юли стават девет години от животоспасяващата трансплантация, която беше извършена в болница "Лозенец" от проф. д-р Любомир Спасов. Тогава шанс за живот му даде и бизнесменът Георги Гергов, който помогна финансово.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини